Osadnik Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 Proszę o informację czym można skleić plastikową i metalową część skuwki. Chodzi mi o poradę w sprawie rodzaju kleju. Nie chcę użyć takiego, który mógłby uszkodzić skuwkę np okazać się żrący dla tworzywa. Oba elementy idealnie do siebie pasują, nic nie jest pęknięte czy ułamane. Po prostu po latach klej przestał trzymać. Generalnie tego kleju była bardzo cienka warstwa na części plastikowej. Część metalowa jest czysta jakby klej trzymał oparami Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted September 18, 2016 Report Share Posted September 18, 2016 Myślę, że jeżeli użyjesz "poxipolu", świat się nie zawali. Pióro to tylko pióro. Życie się nie zawali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osadnik Posted September 18, 2016 Author Report Share Posted September 18, 2016 Są różne Poxipole Najchętniej załatwiłbym temat dwuskładnikowym klejem epoksydowym, który gwarantuje wytrzymałość. Na forum doszukałem się informacji, że pióra najlepiej kleić klejem kauczukowym, ale dotyczyło to elementów plastikowych, a nie plastiku i metalu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rinke Posted September 19, 2016 Report Share Posted September 19, 2016 Kropelka czy super glue powinny dać radę. W moim vintydżu nic się nie roztopiło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts