djdanio11 Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Do tej pory pisałem Parkerem IM Premium przez 5 lat. Chciałbym kupić nowe pióro i się zastanawiam nad Faber Castell Ambition. Piszę dużo bo uczę się w szkole. Podzielcie się opiniami na temat tego Faber Castella i czy to trafny wybór Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Zdecydowanie tak. Mnie nieco w Faber Castell Ambition przeszkadza uskok między korpusem a sekcją, ale to kwestia ułożenia pióra w trakcie pisania. Przed zakupem lepiej weź pióro do ręki, by nie było rozczarowań. Może zerknij jeszcze na Faber Castell Basic. To jedno z moich piór codziennych - sprawdza się, choć trzeba nieco uważać na skuwkę, aby nie porysować powłoki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Faber-Castell Ambition to bardzo udane pióro. Pamiętaj jednak, że przejście między korpusem a sekcja jest dość specyficzne i nie każdemu przypadnie do gustu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Szczerze, odradzam, do codziennego pisania nie nadaje się, ro pióro zaprojektowane "na biurko". Pisze bardzo gładko, ale męczy palce przy dłuższym pisaniu, ma bardzo krótką sekcję ze stalówką. Opinia subiektywna, moje odczucia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djdanio11 Posted September 16, 2016 Author Report Share Posted September 16, 2016 A jakie byście pióro polecali? Chciałbym coś w stylu tego tak do 400 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Jeżeli coś w stylu Ambition, to może pomyśl nad piórem Waterman Perspective, bardzo zbliżony kształt, doskonałe wykonanie, świetnie piszące, wybór kolorów i stalówek i sekcję ma znacznie dłuższą i wygodniejszą w trzymaniu. W załączeniu zdjęcie z jednej ze stron sklepowych z zagranicy, ale w polskich lepszych sklepach jest też. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts