Mcarto Posted September 5, 2016 Report Share Posted September 5, 2016 Witam Mam na imię Artur. Rok temu po dłuższej przerwie w nauce ukończyłem studia podyplomowe i ponownie podczas wielu godzin notatek zapragnąłem uzbroić się w pióro wieczne. Rozmaitych piór dość często używałem w podstawówce i szkole średniej bo mniej męczyła mi się ręka i o wieele lepiej panowałem nad swoimi kulfonami ale potem przyszły studia i praca, rozmaite stare dokumenty + bloczki samokopiujące więc pióro poszło w odstawkę ale nie zapomniałem o nim zupełnie. Kupiłem sobie na początek pióro Jinghao 126 bo moj stary piórnik pozostał w Polsce (Hero 616?, Parker Vector+ 2-3 no-name) ale jestem z niego do końca zadowolony. Zacząłem czytać o piórach i atramentach i nawet nie zdałem sobie sprawy kiedy zamówiłem Pilota Metropolitan i Sailora HighAce Neo Wybór był b. trudny bo na rynku jest tyle pięknych piór które też chciało by się przetestować Myślę, że w odpowiednim towarzystwie lepiej zapoznam się z tematem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted September 5, 2016 Report Share Posted September 5, 2016 Hej! Ho!?? Witaj! Towarzystwo, hmmm, raczej szemrane i o dość dziwnych upodobaniach. Nadto można tu podłapać pewne trudno leczace się chróbsko... Więc uważaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karwak Posted September 6, 2016 Report Share Posted September 6, 2016 Cześć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted September 6, 2016 Report Share Posted September 6, 2016 Witaj, znam ludzi którzy mają pióro, ale mało znam ludzi którzy maja dwa, zaraz opanowuje ich pióroza - choroba posiadania coraz to nowych piór. Ostrzegam . Metropolitan to świetny wybór i może być początkiem małej kolekcji. jak kupisz drugi, możesz wymieniać między nimi kolorowe części. Powodzenia w pisaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted September 6, 2016 Report Share Posted September 6, 2016 Witamy na PWF! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mcarto Posted September 8, 2016 Author Report Share Posted September 8, 2016 Dziękuję Na razie doszedł Metropolitan i jestem b. zadowolony. Na zwykłym papierze zostawia taką kreskę jaką lubię na lepszym Oxforda to trochę cienkopis ale ok. Słyszalnie drapie bo to cieńka stalówka ale to nie pierwsze podobne u mnie - polubiliśmy się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 Cześć Artur! Witamy na PWF . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 Witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
impers Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Hejo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted September 28, 2016 Report Share Posted September 28, 2016 Witam i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts