Jump to content

Witam

Mcarto

Recommended Posts

Witam

Mam na imię Artur.

Rok temu po dłuższej przerwie w nauce ukończyłem studia podyplomowe i ponownie podczas wielu godzin notatek zapragnąłem uzbroić się w pióro wieczne.

Rozmaitych piór dość często używałem w podstawówce i szkole średniej bo mniej męczyła mi się ręka i o wieele lepiej panowałem nad swoimi kulfonami ale potem przyszły studia i praca, rozmaite stare dokumenty + bloczki samokopiujące więc pióro poszło w odstawkę ale nie zapomniałem o nim zupełnie.

Kupiłem sobie na początek pióro Jinghao 126 bo moj stary piórnik pozostał w Polsce (Hero 616?, Parker Vector+ 2-3 no-name) ale jestem z niego do końca zadowolony.

Zacząłem czytać o piórach i atramentach i nawet nie zdałem sobie sprawy kiedy zamówiłem Pilota Metropolitan i Sailora HighAce Neo :) Wybór był b. trudny bo na rynku jest tyle pięknych piór które też chciało by się przetestować ;)  

​Myślę, że w odpowiednim towarzystwie lepiej zapoznam się z tematem :) 

Witaj,

znam ludzi którzy mają pióro, ale mało znam ludzi którzy maja dwa, zaraz opanowuje ich pióroza - choroba posiadania coraz to nowych piór. Ostrzegam ;).

Metropolitan to świetny wybór i może być początkiem małej kolekcji. jak kupisz drugi, możesz wymieniać między nimi kolorowe części.

Powodzenia w pisaniu.

Dziękuję:)

Na razie doszedł Metropolitan i jestem b. zadowolony. Na zwykłym papierze zostawia taką kreskę jaką lubię na lepszym Oxforda to trochę cienkopis ale ok. Słyszalnie drapie bo to cieńka stalówka ale to nie pierwsze podobne u mnie - polubiliśmy się :)

• 2 weeks later...