Jump to content

Ogólnopolski Konkurs Ortograficzny "Dyktando 2016"

Kalixt

Recommended Posts

Niezmiernie miło mi poinformować, że firma Inahon wraz z markami Sheaffer oraz Cross została oficjalnym partnerem i fundatorem nagród w tegorocznym Ogólnopolskim Konkursie Ortograficznym "Dyktando 2016", który odbędzie się 16 października 2016 r. Serdecznie zapraszam do udziału, więcej informacji na stronie: http://www.dyktando.info.pl/  :)

14212723_1203817166326873_34026688698527

Morze sie wybrać? Pszydało by mnie sie jakieś takie piuro...

Dla zahęty dodam, że nagrody som naprawdę piersza klasa...

A tak na poważnie, jeśli ktoś czuje się mocny w ortografii, to naprawdę gorąco zachęcam do wzięcia udziału w konkursie...:)

Miałam ucznia, który kiedyś w wypracowaniu użył słowa "chonsz".

Konia z rzędem dla tego, kto zgadnie, o co mu chodziło. Zorientowałam się, w czym rzecz, z kontekstu. Na jego usprawiedliwienie (i dla podpowiedzi) dodam, że chłopak miał lekki niedosłuch., 

Kto odgadnie?

• 2 weeks later...

Niezmiernie miło mi poinformować, że firma Inahon wraz z markami Sheaffer oraz Cross została oficjalnym partnerem i fundatorem nagród w tegorocznym Ogólnopolskim Konkursie Ortograficznym "Dyktando 2016", który odbędzie się 16 października 2016 r. Serdecznie zapraszam do udziału, więcej informacji na stronie: http://www.dyktando.info.pl/  :)

14212723_1203817166326873_34026688698527

Dzięki za Zn, zarejestrował żech sie pod nr 691.