liare Posted August 25, 2016 Report Share Posted August 25, 2016 WItam wszystkich. Piórami zainteresowałem się ponownie jak syn zaczął pisać nimi w szkole (pierwsza klasa). Swoją drogą super pomysł. Odkurzyłem swojego starego nie wiadomo jakiego Parkera i zakupiłem Lamy Safari. Zawsze lubiłem przyrządy do pisania (długopisy, pióra, ołówki itp) ale jakoś nie rozwijałem się w temacie. Teraz wszystko jest w formie elektronicznej i trudno znaleźć powód aby pisać piórem ale coś wymyślę. ;-) Na forum trafiłem właśnie jak szukałem czegoś dla siebie, do 100 zł. Padło na Lamy Safari. Swoją drogą, pomoże ktoś w identyfikacji mojego Parkera? Kupiony wiele lat temu. Zastanawiam się czy dałoby się jeszcze do niego dokupić inną stalówkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted August 25, 2016 Report Share Posted August 25, 2016 Hej Liare i witaj na PWF ! Cieszę się, że ponownie sięgnąłeś po pióro. Uważaj, to może przerodzić się w chorobę (pióroza) . Objawy: po prostu nie wiadomo skąd obrastasz w pióra.Parker, którego wyciągnąłeś z szuflady to model 15. Na początku lat 80. dołączył do długopisu Jotter i najczęściej był sprzedawany w zestawach. Przyzwoite pióro za rozsądną kwotę. Darzę je sporą sympatią. Znalezienie nowej stalówki nie powinno nastręczyć Ci problemów. Powinny być dostępne w lepiej zaopatrzonych sklepach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karwak Posted August 25, 2016 Report Share Posted August 25, 2016 Witam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
liare Posted August 25, 2016 Author Report Share Posted August 25, 2016 Hej Liare i witaj na PWF ! Cieszę się, że ponownie sięgnąłeś po pióro. Uważaj, to może przerodzić się w chorobę (pióroza) . Objawy: po prostu nie wiadomo skąd obrastasz w pióra. Parker, którego wyciągnąłeś z szuflady to model 15. Na początku lat 80. dołączył do długopisu Jotter i najczęściej był sprzedawany w zestawach. Przyzwoite pióro za rozsądną kwotę. Darzę je sporą sympatią. Znalezienie nowej stalówki nie powinno nastręczyć Ci problemów. Powinny być dostępne w lepiej zaopatrzonych sklepach. Ok. Dziękuję za info. Faktycznie, był kupowany razem z długopisem. Chcę wymienić na jakąś cieńszą stalówkę. Wstyd przyznać ale dopiero niedawno dowiedziałem się, że stalówki w takich piórach są wymienialne. Hehe Cóż, człowiek uczy się całe życie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
liare Posted August 25, 2016 Author Report Share Posted August 25, 2016 (edited) Czy takie coś http://www.parkersklep.pl/prod316-Czesc-przednia-do-pior-Parker-Jotter---stalowka-typ-F.html będzie pasować do mojego Parkera? Usiłuje się zorientować w temacie. Rozmiary takich stalówek to jest jakiś standard? Edited August 25, 2016 by liare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted August 25, 2016 Report Share Posted August 25, 2016 Tak, powinna pasować . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted August 27, 2016 Report Share Posted August 27, 2016 Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted September 28, 2016 Report Share Posted September 28, 2016 Witam i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts