Dominick Posted August 25, 2016 Report Share Posted August 25, 2016 Witam Zastanawiam się nad wyborem pióra. Dotychczas pisałem piórkiem Herlitz'a my.pen z którego byłem bardzo zadowolony. Chciałbym kupić coś podobnie piszącego (do 50 zł). Dodam że jestem leworęczny i nie każdym piórem pisze mi się tak dobrze. Z góry dziękuję za odpowiedzi i porady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted August 25, 2016 Report Share Posted August 25, 2016 A koniecznie chcesz pióro o takim "szkolnym wyglądzie"? Pelikan Pelikano, Faber - Castell Pilot Kakuno mieszczą się w budżecie. W opcji dla leworęcznych również dostępne. Zastanawiam się jedynie, czy koniecznie stalówka musi być LH czy wystarczy atrament, który szybko schnie i przyjemnie gładkie ziarno wtedy to już dowolna wyszukiwarka, opcja kwotowa do 50 zł i zerknij, co wpadnie Ci w oko. O konkretnym modelu wybranym przez Ciebie, chociażby ze względu na fajny wygląd, będzie łatwiej napisać coś konstruktywnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominick Posted August 25, 2016 Author Report Share Posted August 25, 2016 Dziękuję za odpwiedź Właśnie zależy mi na "poważniejszym" wyglądzie. Zastanawiam się nad Hero 616,Hero 338,Jinhao 599,Parker Vector, Baoer 100. Które z nich są godne polecenia ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominick Posted August 25, 2016 Author Report Share Posted August 25, 2016 Chciałbym jeszcze,aby pióro było lekkie i jak najlepiej leżało w dłoni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rinke Posted August 25, 2016 Report Share Posted August 25, 2016 Nie wiem jak te wymienione powyżej, ale dość lekki jest Baoer 388 (przynajmniej wersja srebrna-metalowa). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
opiotr Posted August 25, 2016 Report Share Posted August 25, 2016 Bierz Herlitz "my.pen style" - też super piórko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted August 28, 2016 Report Share Posted August 28, 2016 Może i ja coś doradzę i potwierdzę: 1. zobacz w hipermarkecie na "A", są w promocji (a i bez promocji tez w zakresie 50 zł) pióra właśnie Herlit'za w wersji MARCEL OSTERTAG, ciemne wykończenie z grafiką projektowana przez w/w i w jasnej wersji też. Pióro bardzo dobrze wykonane, z doskonałych materiałów, trzyma się je komfortowo i prawą i lewą ręką, w przekroju trójkątne, bardzo ergonomiczne. Nasadka plastikowa wyprofilowana do pióra, z klipsem metalowym, bardzo dobrze wykonana. Stalówka stalowa, w rozmiarze zbliżonym do M, miękko i gładko pisząca, nie skrzypiąca i o dobrym przepływie. Lekkie pióro o niebanalnym wyglądzie, męskie i nowoczesne. Nie wygląda na zabawkę, na pewno długo można nim pisać bez zmęczenia, sprawdziłem. 2. zobacz w najbliższym sklepie Pelikan PELIKANO (ale wersję standardową nie junior). Pióro bardzo dobrze wykonane, z doskonałych materiałów (ja mam przezroczyste), trzyma się je komfortowo i prawą i lewą ręką, w przekroju okrągłe do trójkątnego, bardzo ergonomiczne. Nasadka plastikowa wyprofilowana do pióra, z klipsem plastikowym, bardzo dobrze wykonana. Stalówka jest stalowa, w rozmiarze M, miękko i gładko pisząca, nie skrzypiąca, nie drapiąca i o dobrym przepływie. Mam inne Pelikany i jakością prowadzenia im nie ustępuje, rewelacyjny stosunek jakości do ceny. Bardzo lekkie. Może tylko klips powinien być metalowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted August 28, 2016 Report Share Posted August 28, 2016 Fotografie, tak na szybko, nauczyłem sie wprowadzać do postu. Mam nadzieję, że rozjaśnią sytuację i pozwolą podjąć jakieś decyzje: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominick Posted August 31, 2016 Author Report Share Posted August 31, 2016 Dzięki za odpowiedzi. Chyba zdecyduję się na Pelikano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts