mery30 Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 WitamKilka dni temu zakupiłam na aukcji Watermana Apostrophe w kolorze blue marble. Kiedyś posiadałam takie samo pióro tylko czarne stąd moje pytanie czy to oryginał ponieważ wg. mnie brakuje dwóch waznych grawerów w części,gdzie zamyka się pióro-napisu Waterman oraz France. Dodatkowo pióro jest bardzo lekkie i drapie papier(wiem,że ten model był felerny pod tym względem). Sprzedający straszy mnie,że to ja mu odsyłam podróbkę bo on wysłał na pewno oryginał.Teraz twierdzi,że przyśle kuriera,który odeśle pióro do Francji do producenta w celu ekspertyzy i wtedy zadecyduje czy zwrócić mi pieniądze. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Jest to oryginał. Tej klasy piór nie opłaca się podrabiać. Stalówkę trochę wygładzić na micromesh'u i po sprawie. Po cholerę wszczynać wojnę z tak błachego powodu. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Hej Mery! Nie trafiłem nigdy na podróbkę Apostrophe, a egzemplarz ze zdjęć wygląda na oryginalny . Spróbuj poprawić stalówkę za radą Konisa i cieszyć się z pisania. Piękny kolor! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts