patryk15241 Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Witam Nie za bardzo orientuję się w temacie piór, dlatego proszę o pomoc Zastanawiam się jakie pióro kupić.Pióro ma być na prezent do mojej bardzo dobrej koleżanki.Zależy mi na tym aby pióro:-było niezbyt drogie, max mogę przeznaczyć do 600-700zł-służyło Jej długie lata-miało złotą końcówkę (nie chcę żeby rdza wychodziła potem)-było eleganckiePióro myślę, że będzie używała do pisania więc nie wiem jakie stalówki są do tego najlepsze Zastanawiałem się nad czymś takim:http://allegro.pl/pioro-waterman-charleston-czarny-gt-i5740779540.html Myślę też że kupiłbym jej od razu tłoczek i atrament Liczę na szybki odzew bo nie mam zbyt wiele czasu na kupno tego prezentu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Cześć. Waterman Charleston to dobre pióro, więc myślę że powinna być zadowolona, ponadto na pewno spełni wszystkie wymogi które podałeś Mógłbyś się też zastanowić nad jakimś Sailorem, ale jeżeli masz mało czasu to raczej to odpada. W komplecie z tym piórem znajduje się tłoczek, więc nie musisz go kupować osobno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk15241 Posted July 13, 2016 Author Report Share Posted July 13, 2016 A ten Sailor nie będzie skrobał i przerywał? I czy po tygodniu czy dwóch nieużywania nie będzie czasem zasychał? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Sailor to mistrzostwo wykonania. Stalówki są perfekcyjne, a po tygodniu czy dwóch nieużywania nie powinien zaschnąć, ale może być niewielki problem ze startem. W Charlestonie też będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patefonik Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Eeeee przesadzacie moja 1911 używana raczej okazjonalnie zatankowana przyzwoitym atramentem nie zasycha. Jeżeli można jej coś zarzucić to tylko to że jest dla mnie za mała, ale ponieważ to koleżanka to może to być plus. Moim zdaniem to dużo ciekawsze i nie tuzinkowe pióro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorz Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 W tym budżecie to załapie się na 1911 large ta już nie jest taka mała. Ewentualnie Platinium 3776 w ciekawych kolorach i nudniejsze ale większe Platinium President czy też któryś z Pilotów Custom Heritage. Dostawa z Japonii max 10 dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk15241 Posted July 13, 2016 Author Report Share Posted July 13, 2016 (edited) Czas mam do września także luzik Chciałbym aby to pióro było na 20-30 lat żeby długie lata jej służyło Ewentualnie nawet troche droższe może być byle było dobre i na lata Edited July 13, 2016 by patryk15241 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patefonik Posted July 14, 2016 Report Share Posted July 14, 2016 Wiele zależy od charakteru koleżanki. Jak pisze leki małe drobne czy duże i okrągłe, notkę na marginesie xerówek czy pisze na papierze panoram, starczy jej cierpliwości na napełnianie pióra czy może będzie preferowała wymianę naboi, czym pisze teraz cienkim bickiem czy raczej czymś bardziej okrągłym, preferuje kształty klasyczne czy coś bardziej ekstrawaganckiego, jak z kolorem... Dywagacje można ciągnąć bez końca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leanns Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Platinum Century 3776 SF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts