Osadnik Posted June 20, 2016 Report Share Posted June 20, 2016 Witam wszystkich serdecznie. Po lekturze forum postanowiłem się zarejestrować, gdyż jest to kopalnia wiedzy na temat wiecznych piór. Tematów do dyskusji na pewno znajdzie się wiele. Zwyczaj pisania piórem wyniosłem z domu (podobnie jak metalowymi czechosłowackimi ołówkami). Jeszcze "za komuny" rysowałem w domu piórami Hero z atramentami różnych kolorów. W czasach szkolnych pisałem raczej długopisem i popularnymi wówczas piórami kulkowymi, ale podobno z wiekiem człowiek zwykle mądrzeje więc z czasem zacząłem pisać piórami wiecznymi. Pierwsze pióra poważnie używane to były jak dobrze pamiętam "no name", ewentualnie "rekalmówki". Ostatecznie zostałem wiernym użytkownikiem modeli Parker Jotter i Parker Frontier (te pierwsze tylko w wersji metalowej). Z czasem dołączyły Senator President i Sheaffer Intensity 9234. Mam to szczęście, że robię sporo notatek, więc pióro jest po prostu narzędziem codziennego użytku. Raczej nie traktuję ich "kolekcjonersko", chociaż mam egzemplarze Parkera, które ze względów sentymentalnych udały się na emeryturę do szafki lub nigdy nie były używane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted June 20, 2016 Report Share Posted June 20, 2016 Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
montero Posted June 20, 2016 Report Share Posted June 20, 2016 Czołem! Senator President to jedno z moich piórowych pragnień Może wyjdę na nieoczytanego, ale chyba nie mamy na forum recenzji tego pióra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted July 2, 2016 Report Share Posted July 2, 2016 Witaj Trochę Ci zazdroszczę tego "przymusu" pisania. Ja, niestety więcej piszę dla siebie niż z konieczności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted July 2, 2016 Report Share Posted July 2, 2016 Hej! Ho!?? Witaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 Witam i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts