Isiunqa Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 (edited) Moi drodzy, piszę tutaj, bo straciłam już nadzieję. Dość dawno temu- ponad 15 lat, jako mała dziewczynka kupiłam sobie zestaw do pisania- pióro i długopis. Niestety zaginęło mi podczas przeprowadzki, a byłam bardzo przywiązana do tego modelu. Będę bardzo wdzięczna, jeśli pomożecie mi określić co to za firma i model Pióro było małe- naprawdę małe- czarne i metalowe. Tak samo długopis, który był w zestawie. Góra skuwki i końcówka pióra były złote (i okrągłe), tak samo stalówka (chyba "made in Germany"). Zamykane było na "zatrzask", nie zakręcane. Naboje zwykłe, krótkie. Zestaw znajdował się w dość charakterystycznym czarnym pudełku w kształcie elipsy (?)- mniej więcej kształtem przypominającym opakowanie w załączniku. Nie wiem dlaczego, coś mi świta, że zestaw mógł być firmy Omega. Znalazłam kiedyś pióro podobne do mojego, chyba tej firmy, tylko w kolorze żółtym, ale zagubiło się w czeluściach komputera. Z pewnością nie był to drogi zestaw- gdy go kupowałam miałam może 8-10 lat Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc. Oto pióra, które odrobinę przypominają moje: Edited June 10, 2016 by Isiunqa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 Hm... Mówisz - Omega.... No nie wiem, ale te to chyba przedwojenne. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzozowisko Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 Przyznam, że nie mam pojęcia. Mogę się tylko domyślać, że skoro metalowe, tanie i podobne do montblanca, to prawdopodobnie był to wyrób chiński. Możesz wrzucić w wyszukiwarkę "chinese black fountain pen", "chinese short (small) fountain pen" lub ewentualnie "iridium point germany fountain pen" i zobaczyć czy coś podobnego się pojawi w grafice. Niestety, jeśli było to 15 lat temu, to może się okazać, że nie znajdziesz takiego samego pióra. Konis, znów zaskakujesz! Piękna kolekcja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted June 10, 2016 Report Share Posted June 10, 2016 (edited) Piękna. Szkoda tylko, że nie moja. zdrówka Edited June 10, 2016 by konis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isiunqa Posted June 12, 2016 Author Report Share Posted June 12, 2016 Bardzo dziękuję za odpowiedzi Będę w takim razie szukała dalej i jeśli uda mi się je znaleźć- od razu dam znać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts