Jump to content

Wasze doświadczenia z zakupami w Indiach

Recommended Posts

Kopiłam pióro na ebay'u. Indyjskie. Wpłaciłam pieniądze, po tygodniu otrzymałam informację o wysyłce towaru. Nie kręciłam nosem, że po tygodniu zamiast po 2-3 dniach (deklaracja z opisu aukcji), ponieważ nie jestem drobiazgowa.

Czas oczekiwania na przesyłkę zadeklarowany w aukcji - 7-12 dni roboczych. Czekam. I nic. Otrzymałam też - na szczęście - numer przesyłki. Zalazłam przewoźnika - i niespodzianka: paczka została do mnie wysłana tydzień później, niż podano w informacji. Przypuszczam, że tylko numer wygenerowano w we właściwym terminie, paczka faktycznie została wysłana po tygodniu.

Czekam i śledzę. Pióro doleciało do New Delhi i leży tam ósmy dzień.

Mam pytanie: czy w Indiach takie "tempo" jest normalne? Jak długo będę czekać na przesyłkę? 12 dni roboczych jeszcze nie minęło (od momentu faktycznej wysyłki), ale jestem lekko zniesmaczona. 

;)

Jest przystojniakiem, to co będzie siedział w kącie?

Fajny berecik :)

Z tymi przesyłkami to pewnie jest tak, że nie bedą każdej osobno wysyłać. Na lotnisku, czy przed, też pewnie czekają aż zbierze się większa ilość przesyłek. Podobnie mam z Chińczykami : raz przesyłka w domu po 10 dniach, czasami miesiąc mało :)

Edited by Wąsaty

Jest przystojniakiem, to co będzie siedział w kącie?

Fajny berecik :)

Z tymi przesyłkami to pewnie jest tak, że nie bedą każdej osobno wysyłać. Na lotnisku, czy przed, też pewnie czekają aż zbierze się większa ilość przesyłek. Podobnie mam z Chińczykami : raz przesyłka w domu po 10 dniach, czasami miesiąc mało :)

Z Chińczykami miałam same dobre doświadczenia, paczki przychodziły bardzo szybko, dlatego dziwią mnie te Indie :) Ale faktycznie, pewnie jest tak, jak piszesz.

A Krzyś lepiej wygląda bez zarostu :D I ten bałagan w firmie... :D

Spokojnie, żaden tam bałagan - dokumenty posegregowane, opisane i ułożone tematycznie! Co do tych Indii, tempo cale nie takie znowu tragiczne. Sprawdź lepiej, czy na pewno to droga lotnicza, a nie morska - bo wtedy to i nawet dwa miesiące sobie poczekasz na upragnione pióro... :rolleyes:

Piszę ciąg dalszy,bo zaczynam się niepokoić.

Jak się okazało,monitorowanie przesyłek Hindusom nie wychodzi. 10 czerwca okazało się, że moje pióro już 5-go było w Warszawie. I od tej pory cisza. Nie mam przesyłki

Wygląda na to, że albo poczta szwankuje (aż tak??),albo piórko odleciało w niebyt.

Nie wiem, czy jest sens pisać do sprzedawcy. Zaczynam być zła :(

Według mnie pojechało do odprawy celnej. To samo było z moimi piórami z Indii. Zawsze informacja że jest w Warszawie, cisza a potem list z urzędu celnego.

A co piszą w takim liście? Pióro kosztowało mnie ok. 20zł, więc majątek żaden. Powinnam wydrukować informacje z aukcji? Tak dla potwierdzenia?

Moja przesyłka z Chin leżała kiedyś w WER Warszawa 2 tygodnie. Dłuzej niż podróż z państwa środka - 10 dni.

No i co im zrobisz?

Mogę tylko napisać, co chciałabym zrobić :D