zutka Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 Kopiłam pióro na ebay'u. Indyjskie. Wpłaciłam pieniądze, po tygodniu otrzymałam informację o wysyłce towaru. Nie kręciłam nosem, że po tygodniu zamiast po 2-3 dniach (deklaracja z opisu aukcji), ponieważ nie jestem drobiazgowa. Czas oczekiwania na przesyłkę zadeklarowany w aukcji - 7-12 dni roboczych. Czekam. I nic. Otrzymałam też - na szczęście - numer przesyłki. Zalazłam przewoźnika - i niespodzianka: paczka została do mnie wysłana tydzień później, niż podano w informacji. Przypuszczam, że tylko numer wygenerowano w we właściwym terminie, paczka faktycznie została wysłana po tygodniu. Czekam i śledzę. Pióro doleciało do New Delhi i leży tam ósmy dzień. Mam pytanie: czy w Indiach takie "tempo" jest normalne? Jak długo będę czekać na przesyłkę? 12 dni roboczych jeszcze nie minęło (od momentu faktycznej wysyłki), ale jestem lekko zniesmaczona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalixt Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted June 7, 2016 Author Report Share Posted June 7, 2016 (edited) Krzysiu, dlaczego wszędzie wstawiasz swoje zdjęcia? :-P Edited June 7, 2016 by zutka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 (edited) Jest przystojniakiem, to co będzie siedział w kącie? Fajny berecik Z tymi przesyłkami to pewnie jest tak, że nie bedą każdej osobno wysyłać. Na lotnisku, czy przed, też pewnie czekają aż zbierze się większa ilość przesyłek. Podobnie mam z Chińczykami : raz przesyłka w domu po 10 dniach, czasami miesiąc mało Edited June 7, 2016 by Wąsaty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted June 7, 2016 Author Report Share Posted June 7, 2016 Jest przystojniakiem, to co będzie siedział w kącie? Fajny berecik Z tymi przesyłkami to pewnie jest tak, że nie bedą każdej osobno wysyłać. Na lotnisku, czy przed, też pewnie czekają aż zbierze się większa ilość przesyłek. Podobnie mam z Chińczykami : raz przesyłka w domu po 10 dniach, czasami miesiąc mało Z Chińczykami miałam same dobre doświadczenia, paczki przychodziły bardzo szybko, dlatego dziwią mnie te Indie Ale faktycznie, pewnie jest tak, jak piszesz. A Krzyś lepiej wygląda bez zarostu I ten bałagan w firmie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 Pewnie niespodziewana dostawa Crossów Albo materiały papiernicze? Jakieś dzienniki podróżne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalixt Posted June 7, 2016 Report Share Posted June 7, 2016 Spokojnie, żaden tam bałagan - dokumenty posegregowane, opisane i ułożone tematycznie! Co do tych Indii, tempo cale nie takie znowu tragiczne. Sprawdź lepiej, czy na pewno to droga lotnicza, a nie morska - bo wtedy to i nawet dwa miesiące sobie poczekasz na upragnione pióro... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted June 15, 2016 Author Report Share Posted June 15, 2016 Piszę ciąg dalszy,bo zaczynam się niepokoić. Jak się okazało,monitorowanie przesyłek Hindusom nie wychodzi. 10 czerwca okazało się, że moje pióro już 5-go było w Warszawie. I od tej pory cisza. Nie mam przesyłki Wygląda na to, że albo poczta szwankuje (aż tak??),albo piórko odleciało w niebyt. Nie wiem, czy jest sens pisać do sprzedawcy. Zaczynam być zła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawlak Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 Według mnie pojechało do odprawy celnej. To samo było z moimi piórami z Indii. Zawsze informacja że jest w Warszawie, cisza a potem list z urzędu celnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted June 15, 2016 Report Share Posted June 15, 2016 Moja przesyłka z Chin leżała kiedyś w WER Warszawa 2 tygodnie. Dłuzej niż podróż z państwa środka - 10 dni. No i co im zrobisz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted June 15, 2016 Author Report Share Posted June 15, 2016 Według mnie pojechało do odprawy celnej. To samo było z moimi piórami z Indii. Zawsze informacja że jest w Warszawie, cisza a potem list z urzędu celnego. A co piszą w takim liście? Pióro kosztowało mnie ok. 20zł, więc majątek żaden. Powinnam wydrukować informacje z aukcji? Tak dla potwierdzenia? Moja przesyłka z Chin leżała kiedyś w WER Warszawa 2 tygodnie. Dłuzej niż podróż z państwa środka - 10 dni. No i co im zrobisz? Mogę tylko napisać, co chciałabym zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Czekać Uzbroić się w cierpliwość i czekać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawlak Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Skoro 20 zł - to powinno przyjść do Ciebie, bez zahaczania o Urząd. Jak powyżej: jeszcze chwilkę poczekać i potem pisać do sprzedawcy:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted June 17, 2016 Author Report Share Posted June 17, 2016 Dziś przyszło Cieszę się bardzo,bo jest świetne. Warto było czekać. I dziękuję za odpowiedzi, na przyszłość będę bardziej zorientowana, co i jak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts