Wiewi0r Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Witam w pierwszym poście, i przepraszam, że smędzę. Niedawno odkopałem w szufladzie sprezentowanego przed maturą Vectora, kupiłem naboje, wróciłem do pisania piórem. Ale ma Vector swoje wady, m. in, szybkie wysychanie, wygląd długopisu.Rozglądam się więc za czymś innym. Szukam pióra na co dzień do zbliżającej się po studiach pracy (dużo pisania ręcznego, druczki, ograniczone miejsce). Wymagania, jakie mam, to stalówka raczej F (EF to chyba przegięcie, a w grafikach porównójących nie widzę kolosalnej różnicy); wygodne; w miarę tanie, ale nie chcę bubla na miesiąc pisania. Jak będzie ładnie wyglądać, też dobrze. Z przeglądania forum widzę rekomendacje Lamy Al-Star/Safari, Pilota MR. Jakieś inne modele? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EZGeezer Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Któryś z modeli Faber Castella. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Popieram przedmówcę. Do tego dodałbym coś z Sheaffera. Ich Mki to takie jak Fki. Nie kupuj byle czego, bo zniechęcisz się zasychaniem, problemami ze stalówką. W tych dwóch markach raczej nie słychac o problemach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Faber Castell to będzie dobry wybór, na przykład model Basic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts