Jump to content

Pelikan Hub 2016 - zapisy otwarte

Recommended Posts

Od trzech lat Pelikan organizuje na całym świecie fantastyczną imprezę umożliwiającą miłośnikom piór wiecznych i akcesoriów spotkanie i wymianę doświadczeń. Uczestnicy otrzymują drobne upominki, ale one są najmniej istotne. Zachęcam do zarejestrowania się na tegoroczną "Hubę", którą zaplanowano na 16.09.2016 r.

Szczegóły i formularz zgłoszeniowy są dostepne pod tym linkiem.

Edited by visvamitra

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Przed chwilą Pelikan porozsyłał informacje o HUBach.

W Polsce zakwalifikowały się następujące miasta:

• Katowice
  • Kraków
  • Łódź
  • Toruń
  • Warszawa
  • Wrocław
Jeszcze można się zarejestrować jako uczestnik - czas do 30 lipca.

• 2 weeks later...

Hej,

Zapisałem się na Pelikan Hub - Kraków i chciałbym się Was zapytać, czy będzie małe faux pas, jak przyjdę ze swoim Parkerem i Sheafferem (Jedyne 2 pióra jakie obecnie posiadam - jak wiecie zaczynam przygodę z "kolekcjonowaniem" piór) nie posiadając Pelikana, czy raczej będzie to bardziej pozytywnie odebrane jako chęć zobaczenia czegoś nowego - piór Pelikana i przekonania się do nich oraz okazja do przetestowania piór i atramentów tej marki, aby wybrać najlepszy dla Siebie? Chyba, że jest przymus posiadania piór i atramentów Pelikana i trzeba jednak jakieś kupić i się z nimi pojawić?

Dziękuję za odpowiedzi i Pozdrawiam ;)

P.S. Tak czy siak, pewnie i tak przyjdę i chętnie Was poznam :P

Edited by Sherlock

Hej!

Pelikanowe huby nie są ukierunkowane na użytkowników "tylko Pelikanów". Z moich doświadczeń wynika, że to bardziej luźne spotkania. Zabieramy wszystko co mamy/chcemy pokazać, dać wypróbować innym. Na jednym z ostatnich warszawskich hubów piór Pelikana było niezbyt wiele w stosunku do innych marek  :).

Hej!

Pelikanowe huby nie są ukierunkowane na użytkowników "tylko Pelikanów". Z moich doświadczeń wynika, że to bardziej luźne spotkania. Zabieramy wszystko co mamy/chcemy pokazać, dać wypróbować innym. Na jednym z ostatnich warszawskich hubów piór Pelikana było niezbyt wiele w stosunku do innych marek  :).

Hej ;),

OK bardzo dziękuję za odpowiedź w takim razie postaram się pojawić w Krakowie, jak uda mi się wrócić do 16 Września - Do zobaczenia ;) 

• 1 month later...

W tym roku wybrałem się na Pelikan Hub do Katowic.

Czemu tak daleko?

Bo dawno w tych stronach nie byłem. :).

Spędziłem czas w miłej atmosferze.

Dane mi było osobiście poznać ludzi znanych mi dotąd tylko wirtualnie.

Serdeczne podziękowania dla Andrzeja za sprawną organizację.

A wszystkim obecnym, za to, że byli.

Do następnego spotkania.

zdrówka

Ja byłem z rodzinką na HUB-ie Katowickiej. Wielkie podziękowania dla Andrzeja @atuzi za zorganizowanie Katowickiej części tej imprezy, która ma charakter otwarty. W sumie przewinęło się kilkadziesiąt osób, chyba. Niektórzy przynieśli kolekcje liczące po kilkadziesiąt piór, było co podziwiać, a niektórzy jak ja nie mają w swoich zbiorach ani jednego Pelikana, ale chętnie się cudzymi pobawią. :D Dziękuję wszystkim uczestnikom za świetną atmosferę, oraz wszelkie piórowe rozmowy nie tylko o Pelikanach.