p1c1u Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Witam serdecznie, Uprzejmie proszę o identifikację modelu pióra firmy Parker (na nasadzce widneje grawerunek "FRAANCE T.III") z poniższego zdjęcia, i o ile to możliwę o informację czy da radę kupić do niego nową stalówkę? Pióro to strasznie brudzi place, (mam 2 inne modele Parker-a i z nimi nie mam tego problemu), nie wiem czy to wina stalówki, czy nasadki w której atrament gdzieś zalega i brudzi stalówkę w miejscu na palce. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, Piotrek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Parker Latitude. Myśle, że raczej nie dokupisz już do niego stalówki bo to troche starszy model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p1c1u Posted May 30, 2016 Author Report Share Posted May 30, 2016 Parker Latitude. Myśle, że raczej nie dokupisz już do niego stalówki bo to troche starszy model. Polecił byś mi może coś podobnego, co można aktualnie kupić do 700 PLN. Piszę tym piórem od 5 lat i ręka mi się już do niego przyzwyczaiła, ale mam juz dość niebieskich palców i ciągłego szorowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
satur Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Polecił byś mi może coś podobnego, co można aktualnie kupić do 700 PLN. Piszę tym piórem od 5 lat i ręka mi się już do niego przyzwyczaiła, ale mam juz dość niebieskich palców i ciągłego szorowania. Coś podobnego, w jakich kategoriach? (wielkość, materiał wykonania, stalówka, rozmiar stalówki, wygląd: klasyczne/nowoczesne) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p1c1u Posted May 30, 2016 Author Report Share Posted May 30, 2016 Coś podobnego, w jakich kategoriach? (wielkość, materiał wykonania, stalówka, rozmiar stalówki, wygląd: klasyczne/nowoczesne) W kwestii wielkości i stalówki, wygląd - raczej klasyczny. Co do materiału, to nie mam jakiś specjalnych preferencji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EZGeezer Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Dołoż stówkę i kup Crossa Townsenda ze złotą stalówką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
satur Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 (edited) Sailor 1911 slim. Waterman Charlestone i Carene (Carene niezbyt klasyczne) Parker Sonnet. (tego raczej nie polecam) Dolóż trochę więcej niż 100 i możesz kupić Platinum #3776 Century Edited May 31, 2016 by satur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EZGeezer Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Dolóż trochę więcej niż 100 i możesz kupić Platinum #3776 Century Raczej dwa takie Platinum. W tym budżecie to już Sailor Large się mieści. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
satur Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Chodziło mi o pióra dostępne w Polsce. Sailor Large w Polsce kosztuje ok. 1000 zł, oczywiście za granicą to już co innego. ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EZGeezer Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Chodziło mi o pióra dostępne w Polsce. Sailor Large w Polsce kosztuje ok. 1000 zł, oczywiście za granicą to już co innego. ;-) Domyśliłem się. Nie widzę sensu kupowania piór japońskich w Polsce. Są dwa razy droższe i w porównaniu do europejskich piór np. wspomniany przeze mnie Townsend przy takim #3776 to jednak wyższa półka. Ale dwa Platinum? Czemu nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianek84g Posted July 3, 2017 Report Share Posted July 3, 2017 Witam! Czy mogę prosić o identyfikację tego pióra, długopisu i ołówka?, kupiłem zestaw w pudełku od Parkera 25, na korpusie pióra i długopisu jest napis 50 ref.3. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Mateusz- Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Podobny do tego, jak coś znalezione w pierwszym linku na google-szukanie nie boli... Nie jestem jednak pewien na 100% czy to ten sam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts