visvamitra Posted May 25, 2016 Report Share Posted May 25, 2016 (edited) Za dwa miesiące na rynku zadebiutuje nowy atrament J. Herbin z serii 1670 - Caroube de Chypre. Dotsałem świeżutką próbkę tego płynu. Kolor nie powalił mnie na kolana, ale w serii 1670 nigdy nie chodziło o kolor, tylko o lśnienie. Caroube de Chypre nie zawodzi - w odpowiednim świetle połyskuje intensywnie. Ma dobry przepływ i raczej nikomu nie zniszczy pióra. Osobiście nie przepadam za lśniącymi atramentami, Caropube tego nie zmienia. Z drugiej srtrony wypada ciekawiej niż lśniące atramenty Diamine. Próbka Ekspresjonizm abstrakcyjny Atrament na ręczniku kuchennym Software ID Tomoe River, Kaweco Classic Sport, B Leuchtturm 1917, Kaweco Classic Sport, B Oxford, Hero 5028, stub 1,9 Mini-porównanie Edited May 25, 2016 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EZGeezer Posted May 25, 2016 Report Share Posted May 25, 2016 Daje radę, ale takiego szału jak Stormy Grey nie wywoła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted May 25, 2016 Report Share Posted May 25, 2016 (edited) Ja na FB GourmetPens znalazłam coś takiego i to zaostrzyło mi apetyt na ten atrament. Ale po próbkach pisma to sama nie wiem... W jakimś flexie to pewnie wyglądałby obłędnie... Edited May 25, 2016 by Nikaa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted May 25, 2016 Report Share Posted May 25, 2016 (edited) zdublowałam post - jakiś błąd mi wywaliło Edited May 25, 2016 by Nikaa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felicja Posted May 25, 2016 Report Share Posted May 25, 2016 No tak, o tigerku jest na złoto, a w subie na oxfordzie ńie. Czy jest jakaś przyczyna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted May 25, 2016 Report Share Posted May 25, 2016 Podoba mi się. Ale nieco mnie niepokoi ta zieleń w tym brązie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted May 25, 2016 Author Report Share Posted May 25, 2016 @Aoirhe - niesłusznie. Widac ją tylko na Tomoe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian_33 Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 Przecież to zapcha każde pióro! :blink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EZGeezer Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 Przecież to zapcha każde pióro! :blink: Pisałem wszystkimi kolorami z tej serii i żaden nie zapchał mi pióra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted May 27, 2016 Report Share Posted May 27, 2016 Podoba mi sie. Kupie jak tylko bedzie dostępny. Dzięki za recenzje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted June 23, 2016 Author Report Share Posted June 23, 2016 Exaclair zamieściło na youtube klip prezentujący Caroube de Chivor. Warto obejrzeć, ładnie to zrobiono. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts