g.patton Posted May 22, 2016 Report Share Posted May 22, 2016 Witam serdecznie. Udało mi się upolować Pelikana 400 Vintage w naprawdę dobrym stanie. Czy miał ktoś styczność ze stalówką B? Opierając się na http://www.ruettinger-web.de/e-pelikan-federn-400-bild.html dostajemy stalówkę szeroką ściętą. Jest ona wg. sprzedającego semiflexem:) Próbka pisma jaką mi podesłał na zwykłej kartce papieru ma naprawdę cienką linię niczym F dochodząca przy nacisku do M. Z góry dzięki za rady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted May 22, 2016 Report Share Posted May 22, 2016 Jest jakieś oznaczenie na stalówce? Możesz wstawić jakąś fotkę. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
g.patton Posted May 22, 2016 Author Report Share Posted May 22, 2016 Oznaczenie to po prostu B, choć nie jest to widoczne na zdjęciach. Szczegóły wysłałem w wiadomości prywatnej. Trochę wstyd się przyznać, ale nie wiem na razie jak wstawić zdjęcia na forum co jest widoczne w moim profilowym:) Liczyłem na taką pomoc właśnie po tym jak widziałem tą przepiękną kolekcje Pelikanów! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted May 22, 2016 Report Share Posted May 22, 2016 Stare "wypasione" stalówki Pelikana typu B OB, BB, OBB, nie mówiąc o grubszych są zajefajne. Dlatego długo nie zastanawiaj się się i łap okazję. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
g.patton Posted May 22, 2016 Author Report Share Posted May 22, 2016 Wielkie dzięki za pomoc! Dla uściśnienia nie jest to stalówka oblique na pewno wg. sprzedawcy:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EZGeezer Posted May 22, 2016 Report Share Posted May 22, 2016 Wow. Grubo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
g.patton Posted May 22, 2016 Author Report Share Posted May 22, 2016 Muszę poczekać na niego kilka dni, ale na pewno się pochwalę w innym temacie:) Pozdrawiam Michał! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EZGeezer Posted May 22, 2016 Report Share Posted May 22, 2016 A co to za inkaust konisie? Turmalina? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 A co to za inkaust konisie? Turmalina? Nie mam turmaliny. Jak dobrze pamiętam, to chyba Platinum Mix-Free Flame Red. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts