visvamitra Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Diamine to firma z tradycjami, zajmuje się produkcją atramentów od 1864 r. Siedziba spółki mieści się w Liverpoolu. Majestic Purple to mało majestatyczny fiolet. Ma dobre właściwosci, łatwo się go czyści, ale na tym kończą się jego zalety. Jest plekko nudnawo i nijako. Atrament na reczniku kuchennym Software ID Tomoe River - Kaweco Sport Classic, eyedropper, B Leuchtturm 1917 - Kaweco Sport Classic, eyedropper, B Moleskine - Kaweco Sport Classic, eyedropper, B Porównanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Aka Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Ładny, ciekawa alternatywa dla Pelikana Violet. No i w końcu jakiś spokojny i stonowany odcień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzozowisko Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 (edited) Dla mnie ładny, ale ja już chyba mam tak, że po prostu lubię wszystkie, albo prawie wszystkie atramenty Diamine. Edited May 12, 2016 by birchtine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvianin Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Ładny, poprawny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rufuz Posted May 12, 2016 Report Share Posted May 12, 2016 Wydaje się podobny do Iroshizuku Murasaki Shikibu. Może ktoś zestawi je razem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dapi Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 SZukam włąsnie fioletu. Dzieki za zestawienie i test. Dla mnie zdecydowanie wybija się diamine i lamy. Tylko ciekawe czy diamine nie zacznie znowu chodzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted May 21, 2016 Author Report Share Posted May 21, 2016 Jeśli znajdziesz jeszcze gdzieś Lamy Dark Lilac, bierz od razu. Jest swietny a jak się skończy, skonczy się na dobre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts