konis Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Pióro roku 2016 firmy Graf von Faber Castell już jest dostępny w Polsce. Są dwie wersje - złota i platerowane platyną. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morlok Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Do pisania to raczej kiepsko się nadaje, ale wypas jest. Brakuje tylko złotego łańcucha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Tę drugą wersję bym wziął Ale musiałbym zmienić pracę Chyba zostanę elektrykiem na statku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted April 19, 2016 Author Report Share Posted April 19, 2016 (edited) Choć jak sroka lubię złote pióra, to w tym wypadku jednak ta platynowana wersja jest dużo ładniejsza. Tylko jeszcze ta cena.... zdrówka Edited April 19, 2016 by konis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 No właśnie : ta cena z drugiej strony życie musi być nudne, kiedy cena nie gra roli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Przyznam szczerze, że pióra z serii Pen of the Year podobaja mi sie o wiele mniej niż standardowe modele Grafa. Choć jedno takie - drewniane, nie pamiętam z którego roku - zachwyciło mnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Też mi się bardziej podoba platynowa wersja. Tylko ta cena... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Dla porównania, Graf von Faber Castell z 2014 roku Ta wersja najbardziej mi się podoba, prócz ceny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marwis Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 (edited) Przyznam szczerze, że pióra z serii Pen of the Year podobaja mi sie o wiele mniej niż standardowe modele Grafa. Choć jedno takie - drewniane, nie pamiętam z którego roku - zachwyciło mnie. było drzewo oliwne zobacz tutaj http://elephant-coral.com/product/graf-von-faber-castell-elemento-limited-edition-olive-quad-set/ zdjęcie ze strony powyżej, http://elephant-coral.com/elephantcoral/wp-content/uploads/2015/12/GRAFVONFABERCASTELL_LimitedEdition_Elemento_Olive_Quad_Set.jpg dolne zdjęcie stąd: http://1.bp.blogspot.com/-2vxImY8NzmQ/Ur_034iRGRI/AAAAAAAABC8/1g9aMVXNqu8/s1600/Elemento5.jpg Edited April 20, 2016 by marwis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marwis Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 IMHO, pióra roczne piszą przy okazji. One "są". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Aka Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Za grube jak na mój gust. Do mnie przemawiają takie bardziej smukłe. Choć to platynowane nawet ładne. Ceny nie sprawdzam, bo nie chcę się dołować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 @Marwis - tak, dokładnie o ten model chodziło. Obłędny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beskurcyja Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 Za grube jak na mój gust. Do mnie przemawiają takie bardziej smukłe. Choć to platynowane nawet ładne. Ceny nie sprawdzam, bo nie chcę się dołować. Chętnie pomogę: 3,500 euro Tak swoją drogą - ja mam ogólnie mieszane uczucia do całej serii. Oczywiście podejrzewam, że całość pomyślana jest bardziej jako zestaw dla kolekcjonerów niż z myślą o praktycznym zastosowaniu tych narzędzi, ale nawet jako to - jakoś nie przekonują mnie te pióra. Przejrzałem poprzednie roczniki i spora część z nich zrobiona jest trochę "na jedno kopyto", mam wrażenie. Tegoroczny platynowy o wiele bardziej przypadł mi do gustu, ale wciąż pozostaje niesmak, że pióro inspirowane jednym z moich ulubionych budynków (Pałac Sanssouci) doczekał się hołdu w postaci czegoś - oczywiście moim zdaniem - co najmniej brzydkiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts