Jump to content

TWSBI Eco

cawbay

Recommended Posts

Dnia 10.04.2016 o 08:58, Aventador13 napisał:

A masz porównanie do 580?

Niestety do 580 nie mam, mogę poglądowo wrzucić zdjęcie z Hemispherem, jeśli chcesz.

Dnia 10.04.2016 o 12:13, Rinke napisał:

To źle szukałeś. Wczoraj kupiłem to piórko na Pen Show. Jest w stałej sprzedaży, więc sprawdź sobie dokładnie.

Z jaką stalówką? Mam niewielki problem z ustawieniem stalówki w sekcji, tzn. spływak nie jest idealnie prosto w stosunku do stalówki, a jak ustawię, to po dociśnięciu do papieru z powrotem się troszkę przestawia.

Nie przeszkadza to w pisaniu, ale lubię jak wszystko do siebie pasuję :) Swoją drogą z początku moja f'ka była bardzo sucha i anemiczna, po kilku dniach się w miarę rozpisała i jest całkiem znośna.

Dziś nastąpił ten dzień w którym moje dziewicze TWSBI ECO napiło się atramentu i przytknęło swój dzióbek do papieru... ;)

Wnioski tak na szybko: stalówka rozmiar M wcale nie pisze tak cienko jak Mki japońskie jakimi miałem okazję pisać,  w zasadzie jest to identyczne M jak w moich tanich chińczykach. Jakość wykonania jest bardzo zadowalająca. Plastik nie wygląda tandetnie (powiedziałbym że wypadł ciut lepiej niż w 580tkach). Stalówka płynie po papierze gładko ale jest twarda (chyba za bardzo przyzwyczaiłem się do pisania flexami :))

Na więcej spostrzeżeń przyjdzie czas po dłuższym uzytkowaniu.

@cawbay u mnie spływak i stalówka leżą równo ułożone.

Zaczynam się poważnie zastanawiać nad zakupem modelu TWSBI VAC.

36e849269f65aab4.jpg

Tym bardziej, że dostępne są sekcje do tego modelu ze złotymi stalówkami.

c658d5817b2a5afa.jpg

69161a753d687b89.jpg

Z taką stalówką, to już by było fajne piórko. :D

zdrówka

Ooooo, A gdzie je można namierzyć?

• 1 year later...
  • 1 month later...