visvamitra Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 Montblanc Golden Yellow jest dostępny od grudnia 2015 r w charakterystycznych kałamarzach o objętości 30 ml. Atrament ten nie wejdzie do stałego listingu, więc jesli ktoś chciałby go mieć warto kupić teraz a nie odkładać to na póxniej. Później już go nie będzie Uwielbiam żółty kolor, ale nie mam przekonania do żółtych atramentów. pewnie, są ładne i wesołe, ale z czytelnością różnie bywa. Golden yellow Montblanc przesuwa się w stronę pomarańczy i jest czytelny. Można nim pisać a potem nawet rozczytać to, co się nim napisało. Na stalówce Omasa Emotici Na papierze Mondi 90 g Na ręczniku kuchennym Software ID Tomoe River, Kaweco Sport Classic, B Leuchtturm 1917, Kaweco Sport Classic, B Tomoe River, Omas Emotica, M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 (edited) O, jakie fajne cieniowanie... Podoba mi się, że wpada w pomarańcz. Czas schnięcia akceptowalny. Limitka, więc faktycznie warto się kusić, choćby nawet by potraktować to jako inwestycję na później, w razie gdyby się jednak nie spodobał na żywo Tak z ciekawości, da się go gdzieś dostać w PL? Edited April 2, 2016 by Nikaa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 Fajny. Jak będzie w Scrybie to go kupie. Ostatnio jakoś mnie wzięło na limitowane edycję atramentow Montblanc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 W Omasie jest po prostu cudny! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted April 2, 2016 Author Report Share Posted April 2, 2016 Napiszę ci Omasem nastepny list Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 Napiszę ci Omasem nastepny list Atramentem Golden Yellow? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted April 3, 2016 Author Report Share Posted April 3, 2016 Tak jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirk Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Pięknie cieniuje w tym piórze.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vela44 Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 Mam przyjemność trzymać przed sobą kartkę zapisaną tym atramentem, i choć sama bym nie sięgnęła po taki kolor z obawy że jest zbyt jasny, to czytało się dobrze, można by rzec - jak czarne na białym. Podoba mi się cieniowanie, i sam kolor, jak dla mnie nie żaden żółty czy wpadający w pomarańczowy, ale po prostu złoty. Na bogato, wcale nie wypada jasno, jak na, co tu dużo kombinować - jasny kolor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted April 8, 2016 Author Report Share Posted April 8, 2016 Ten atament na kazdym papierze wygląda inaczej. Aoirghe dostała (o ile Poczta Polska nie zawiodła) próbkę na Tomoe, która wygląda zupełnie inaczej niz na papierze z Empiku, na którym napisałem do Ciebie Nie jest to atrament, którym pisałbym często, ale przyznam, ze fajnie mieć flaszkę. Starczy na kilka lat sporadycznego używania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Nie jest to atrament, którym pisałbym często, ale przyznam, ze fajnie mieć flaszkę. Starczy na kilka lat sporadycznego używania.Nosz kurde a myślałem że na targowisku wyląduje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted April 8, 2016 Author Report Share Posted April 8, 2016 Póki co nie No chyba, że uda mi sie kupic flaszkę Rikyuu Moon Yellow Nagasawa-Kobe, ale na to szanse są niewielkie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Nosz kurde a myślałem że na targowisku wyląduje... Nie wyląduje . Trafiła tam gdzie jej miejsce, czyli do mojej szuflady. Dzięki za test i próbki - na razie czekam aż TWISBI mi się zwolni i zatankuje testowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts