Yaroslaw Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Witam wszystkich! Dawno nie pisałem nic. Cóż, wydaje się, że nadszedł czas Jestem z Ukrainy, piszę sam, przepraszam za błędy w języku Polskim:) (więcej o mnie w języku polskim tutaj: http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/6713-pi%C3%B3ra-hand-made-z-ukrainy/) Czekałem tego tak długo: Moje pióra na Kickstarter. Pióro w podobnej konstrukcji, po raz pierwszy zrobiłem jakieś dwa lata temu. Bardzo mi się spodobało i zdecydował zrobić ją seryjnie. PENTiTAN https://www.kickstarter.com/projects/2049769468/pentitan-2-in-1-titanium-pen Prototypy obrabiany i anodyzowane przez mnie osobiście. Dopracowanie projektu, zajęło kilka miesięcy ciężkiej pracy. Seria będzie produkowany w przemysłowych maszynach CNC. Za jedną chwilę pióro transformuje się w roller. W obu wersjach używane są standardowe naboje z atramentami do piór. Jako bonus — można dostać roller z niemal każdym kolorem ulubionej marki atramentu Stalówka — Schmidt (Niemcy), ze stali, "fine" (porównywalne do "fine" Platinum lub Nakaya, nieco grubsze niż "fine" Pilota). W formie zamkniętej — jest to jeden z najmniejszych piór wiecznych na świecie. Najbardziej "smaczne" w tytanu — kolor anodowania. Link projektu: Pentitan na Kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/2049769468/pentitan-2-in-1-titanium-pen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Hej Yaroslaw . Trzymamy kciuki za powodzenie projektu! Mógłbyś opublikować więcej zdjęć wersji Happy Iris? Wygląda super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
herbatnick Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Fajne pióro! Taki kawecowski liliput, tylko kanciasty Podoba mi się! I fajna sprawa z tym rollerem - jak rozumiem, to jest komplet, razem ze stalówką, tak? Świetne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Pomysł ciekawy, ale zaden kolor do mnie nie trafia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
notesopis Posted April 1, 2016 Report Share Posted April 1, 2016 Zapowiada się ciekawie. Tytan jest egzotycznym materiałem, pióro będzie lekkie, nadzieja na nietypowe kolory, ciekawy pomysł z wymiennymi końcówkami stalówka/roller. Szybko zebrała się połowa kwoty, a po wyczerpaniu pierwszej puli bardziej opłaca się kupić kilka piór więc pewnie szybko pójdzie i reszta kwoty. Masz, lub będziesz miał może zdjęcia próbek anodowania? Trzymam kciuki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslaw Posted April 3, 2016 Author Report Share Posted April 3, 2016 Dzięki wszystkim! Później dodamy nowe kolory - przede wszystkim "polished silver", "dark bronze", "dark violet". "Happy Iris" to jest najwiencej ciekawy kolór, i każde pióro w tym kolorze będe wyglądać trochy inaczej, dzięki processu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Kolory, powiedziałbym, wyraziste. Przewidujesz coś w czerni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslaw Posted April 4, 2016 Author Report Share Posted April 4, 2016 Kolory, powiedziałbym, wyraziste. Przewidujesz coś w czerni? Tytan nie ma czarnych kolorów, także calkiem niemożliwy jest czysty czerwony kolór ("red"). Wszystkie kolory zmieniają się nieco w zależności od światła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Dzięki za dodatkowe informacje . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslaw Posted April 19, 2016 Author Report Share Posted April 19, 2016 Project jest dofinansowany! Yooo-hoooo! Także dodaliśmy "polished titanium" kolór! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Aka Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 O, ten jest ładny. Tylko ta złota stalówka trochę nie pasuje do reszty, jak dla mnie. Albo srebrna, albo przynajmniej dwukolorowa. Poza tym - elegancka prostota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tokariew Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Z tego co się zorientowałem jest też możliwa wersja srebrnej stalówki, większym problemem według mnie że tylko stalówki z linią fine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslaw Posted May 1, 2016 Author Report Share Posted May 1, 2016 10 dni się pozostało! Ostatni kolor PenTiTan - "dark bronze". Jak wszytkie kolory tytanu, bardzo się zmienia w zależności od światła, od czokoladowego do złotego. PS Kolór stalówki można będę wybierać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslaw Posted May 15, 2016 Author Report Share Posted May 15, 2016 Successfully raised $15,325 USD with 217 backers Dzięki wszystkim! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzozowisko Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Cieszę się i miło że wpadłeś. Życzę dalszych sukcesów! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted May 26, 2016 Report Share Posted May 26, 2016 Gratulacje i powodzenia w dalszym działaniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
notesopis Posted September 30, 2016 Report Share Posted September 30, 2016 Ktoś już może dostał to pióro i się pochwali zdjęciami/recenzją? :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts