visvamitra Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Papier Plume to sklep usytuowany w dzielnicy francuskiej Nowego Orleanu w stanie Luizjana w USA. Sklep rozpoczął działalność w 2001 roku a w obecnym miejscu jest od roku 2008. Street view google'a pozwala przyjrzeć się sklepowi - na zdjęciu wygląda sympatycznie. source Jakiś czas temu własciciele wprowadzili atramenty pod marką własną Papier Plume. Podobno są to atramenty francuskie produkowane przez firmę, która specjalizuje się w rozlewaniu inkaustów i innych wynalazków na potrzeby innych firm. SAtramenty te są dostępne w piętnastu kolorach i w kałamarzach w trzech pojemnościach: 15, 30, 50 ml. source Dostałem próbki czternastu kolorów. Zrecenzuję je, mimo że nie są to atramenty latwe do zdobycia. A właściwie są - problemem jest jak zwykle koszt wysyłki do Polski. Black Burgundy Carmel Denim Forest Green Forget-me-not Blue Lover's Red Ivy Green Midnight Blue Moss Green Oyster Grey Peacock Blue Pecan Red Violet Moss Green to ciekawy, złożony kolor. Mokra kreska wpada bardziej w braz niz zieleń, ale po wyschnięciu jest juz bardziej zgniło-zielona. Uwielbiam takie kolory . Atrament na ręczniku kuchennym Software ID Tomoe River, Kaweco Classic Sport, B Leuchtturm 1917, Kaweco Classic Sport, B Oxford, Gama Airborne, M Porównanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Bardzo ładny kolor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Również uwielbiam takie kolory. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 (edited) Uwielbiam bardzo, podoba mi się, że wpada w brąz. w ogóle wszystkimi zieleniami z ostatniego zdjęcia pisałabym! Na razie z tej listy mam tylko Safari 150th Diaminy... A najbardziej pożądam flaszeczki Daniela Defoe... Edited March 27, 2016 by Nikaa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 To fajne i ciekawe, jak różne spojrzenie na zieloność mchu mają dwaj różni producenci Moss Green. A podobają mi się obydwa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Uwielbiam bardzo, podoba mi się, że wpada w brąz. w ogóle wszystkimi zieleniami z ostatniego zdjęcia pisałabym! Na razie z tej listy mam tylko Safari 150th Diaminy... A najbardziej pożądam flaszeczki Daniela Defoe... Próbowałaś Gold Green firmy R & K? Spróbuj, będziesz pani zadowolona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Próbowałaś Gold Green firmy R & K? Spróbuj, będziesz pani zadowolona No ba, buteleczkę już mam Pani zadowolona bardzo, dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 No to faktycznie, teraz kolej na następne "mszane' kolorki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Alt Goldgrün!!! Yes, Yes, Yes! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Tak jest, nie ustaję w poszukiwaniach, właściwie nie muszę poszukiwać, bo tu na forum - jak na tacy podane... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marfackib Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Ciekawy kolorek. No i fajny pomysł sprzedaży tych atramentów w różnych pojemnościach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
herbatnick Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Oooo, ale fajny ten mech Dzięki za recenzję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted March 29, 2016 Author Report Share Posted March 29, 2016 Fakt. Jest interesujący Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirk Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Kolor przemawia do mnie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 To może jakieś małe grupowe zamówienie? Może nie teraz, ale za miesiąc, dwa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts