Barbara Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Też (jak Wy) jestem uzależniona od pióra. Ale nieco innego - tego ze stalówką maczaną w atramencie. Kaligrafia mnie skutecznie wessała póltora roku temu. I to raczej o pisaniu chciałabym tu z Wami pogadać, bo zauważyłam że sporo osób chciałoby posiąść ładniejszy charakter pisma. No tak, pisanie piórem wiecznym do czegoś zobowiązuje Piszę litery duże (takie metrowe) i małe (milimetrowe). Chętnie podzielę się moim doświadczeniem, bo kaligrafię można przełożyć na zwykłe codzienne pismo odręczne. Zapraszam do mnie na FB: https://www.facebook.com/baga.kaligrafia Tam można zobaczyć moje przeróżne "pisanki" Oczywiście piór wiecznych też używam, mam 4. Ale marzy mi się takie z miękką stalówką fleksującą... Żebym mogła nim napisać taki tekst jak w załączniku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemo Toruń Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Cześć Chciałbym posiąść takie umiejętności Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Witam i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Witam i tutaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 (edited) Eh..dubel Edited March 18, 2016 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Zajrzałem na Fejsa i mam totalny opad szczeny - pięknie piszesz! Witaj na Forum! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Witaj Basiu. Wspaniałe prace. Jesteś niesamowita! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mery Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Witaj! Coś pięknego! Ja się z przyjemnością czegoś od Ciebie nauczę. Zapisałam się na warsztaty kaligrafii na Pen Show Poland i mam nadzieję na więcej. Cieszę się, że do nas dołączyłaś! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barbara Posted March 18, 2016 Author Report Share Posted March 18, 2016 Witaj! Coś pięknego! Ja się z przyjemnością czegoś od Ciebie nauczę. Zapisałam się na warsztaty kaligrafii na Pen Show Poland i mam nadzieję na więcej. Cieszę się, że do nas dołączyłaś! Mery, na Pen Show Poland będziesz miała przyjemność próbować pisać pod okiem mistrzyni - Ewy Landowskiej. Pojechałam specjalnie do Krakowa, żeby zobaczyć jak Ona pisze na żywo. Ja dużo uczyłam się podpatrując najlepszych w necie - wlaśnie Ewę. Nie ukrywam, że zazdroszczę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo31 Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Cześć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mery Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Mery, na Pen Show Poland będziesz miała przyjemność próbować pisać pod okiem mistrzyni - Ewy Landowskiej. Pojechałam specjalnie do Krakowa, żeby zobaczyć jak Ona pisze na żywo. Ja dużo uczyłam się podpatrując najlepszych w necie - wlaśnie Ewę. Nie ukrywam, że zazdroszczę Ja również się cieszę na te warsztaty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian_33 Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Basiu, cudownie piszesz! Krystian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barbara Posted March 18, 2016 Author Report Share Posted March 18, 2016 Dzięki za tak ciepłe przyjęcie Każdy może spróbować pisać tak jak ja, tylko trzeba ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć. Tak jak ze wszystkim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian_33 Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 (edited) Dzięki za tak ciepłe przyjęcie Każdy może spróbować pisać tak jak ja, tylko trzeba ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć. Tak jak ze wszystkim Skromność. Ja ćwiczę i ćwiczę, a piszę umiarkowanie. Edited March 18, 2016 by Krystian_33 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Masz rację Basiu, trzeba ćwiczyć. Ilość poświęconego czasu jest równie ważna jak systematyczność Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian_33 Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 (edited) równie ważna jak systematyczność :unsure: Wyjaśnia to wiele co do mojego pisma... Arek, Ty też kaligrafujesz? Edited March 18, 2016 by Krystian_33 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Próbuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian_33 Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 (edited) Fajnie! Chętnie bym się poduczył. Basiu, Arku, podpowiecie mi od czego zacząć? Edited March 18, 2016 by Krystian_33 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barbara Posted March 18, 2016 Author Report Share Posted March 18, 2016 Fajnie! Chętnie bym się poduczył. Basiu, Arku, podpowiecie mi od czego zacząć? Podpowiedziałam, powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Witaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted March 18, 2016 Report Share Posted March 18, 2016 Ahoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts