Jump to content

Witam wszystkich :)

Barbara

Recommended Posts

Też (jak Wy) jestem uzależniona od pióra. Ale nieco innego - tego ze stalówką maczaną w atramencie.

Kaligrafia mnie skutecznie wessała póltora roku temu. I to raczej o pisaniu chciałabym tu z Wami pogadać, bo zauważyłam że sporo osób chciałoby posiąść ładniejszy charakter pisma. No tak, pisanie piórem wiecznym do czegoś zobowiązuje :)

Piszę litery duże (takie metrowe) i małe (milimetrowe). Chętnie podzielę się moim doświadczeniem, bo kaligrafię można przełożyć na zwykłe codzienne pismo odręczne.

Zapraszam do mnie na FB: https://www.facebook.com/baga.kaligrafia  Tam można zobaczyć moje przeróżne "pisanki"

Oczywiście piór wiecznych też używam, mam 4. Ale marzy mi się takie z miękką stalówką fleksującą...

Żebym mogła nim napisać taki tekst jak w załączniku :)

post-4343-0-12945500-1458260606_thumb.jpg

Witaj! Coś pięknego! Ja się z przyjemnością czegoś od Ciebie nauczę. Zapisałam się na warsztaty kaligrafii na Pen Show Poland i mam nadzieję na więcej. Cieszę się, że do nas dołączyłaś!

Mery, na Pen Show Poland będziesz miała przyjemność próbować pisać pod okiem mistrzyni - Ewy Landowskiej. Pojechałam specjalnie do Krakowa, żeby zobaczyć jak Ona pisze na żywo. Ja dużo uczyłam się podpatrując najlepszych w necie - wlaśnie Ewę. 

Nie ukrywam, że zazdroszczę :)

Mery, na Pen Show Poland będziesz miała przyjemność próbować pisać pod okiem mistrzyni - Ewy Landowskiej. Pojechałam specjalnie do Krakowa, żeby zobaczyć jak Ona pisze na żywo. Ja dużo uczyłam się podpatrując najlepszych w necie - wlaśnie Ewę. 

Nie ukrywam, że zazdroszczę :)

Ja również się cieszę na te warsztaty :)