Jump to content

Montblanc Meisterstuck 149

Recommended Posts

Witam,

niestety nie mam możliwości rozpoczęcia tego tematu w miejscu do tego przeznaczonym, dlatego proszę administratora i przeniesienie (o ile rażąco przeszkadza).

A zatem..

w drodze spadku stalem się wlaścicielem Montblanc Meisterstuck 149.

Pioro jest w bardzo ladnym stanie. Posiadam do niego 50 ml atramentu.

Pompka fukcjonuje ok.

Jak dla mnie amatora..pisze jak pisze:)

Nie mam do niego żadnych certyfikatow, dowodow zakupu etc.

Prośba o pomoc:

Jak zweryfikować autentyczność i o ile jest autentyczne to jaka jest wartość?

Nie ukrywam, że chcę sprzedać, ze względu na fakt, że ja:

-Nie docenię:)

-Nie będę nim pisał.

- Zbieram na wykrywacz metali :)

Za każdą odpowiedź serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam

Montblanc Meisterstuck 149

I tak, i nie. Spotkałem się z podróbką gdzie wsadzony konwerter udawał tłoczek.

Słyszałam o takich cudach, może pod światło jesteś w stanie zrobić zdjęcie okienka podglądu? Tak bardziej opisowo, to ponad gwintem to bardziej przezroczyste miejsce.

Jak na razie nie wygląda źle.

Przypominam, że kupno-sprzedaż piór może odbywać się TYLKO we właściwym dziale (do którego dostęp uzyskuje się po osiągnięciu odpowiedniej liczby postów).

Tutaj możemy sobie wyceniać i takie tam...

NIGDZIE nie padła kwota z mojej strony więc ofercie (sprzedaży) nie ma mowy. Poprosiłem wylącznie o wycenę.

Tak właśnie omija się limit 50 postów. Dość bezczelne.

Zapraszam do pierwszego zdania, mojego pierwszego posta.

Gdybyś go przeczytał na początku, to nie musialbyś ominąć 15 postow, żeby wylać swoje mądrości.

A wiesz dlaczego? Bo na forum obowiązują zasady. Dlatego nie masz możliwości w dziale dotyczącym sprzedaży. A ten wątek jest dość bezczelną formą omijania tego ograniczenia.

Brak deklaracji oczekiwanej kwoty nie ma znaczenia, padła jasna deklaracja chęci sprzedaży i to powinno spowodować wywalenie wątku w kosmos.

Edited by Guest

NIGDZIE nie padła kwota z mojej strony więc ofercie (sprzedaży) nie ma mowy. Poprosiłem wylącznie o wycenę.

O sprzedaży tu nawet nie wspominamy, OK?

Swoją droga - rozumiem, jeśli ktoś chce się upewnić, że nie ma podróbki, albo jego pióro jest bardzo nietypowe, lub po prostu nie jest w stanie go zidentyfikować (zgoda, dla niektórych pióra niczym się nie różnią ;)), przychodzi na forum i pyta. No, i dobrze. Ale jak się już dopyta, a jego pisadełko jest jednym z częściej pojawiających się na Allegro czy E-bayu (jak Mb149) to, przepraszam, gdzie jest problem? Przecież my nie powiemy nic innego.

W dodatku, by sprzedać pióro na PWF trzeba trochę dać się poznać oraz zaoferować naprawdę dobrą cenę, bo spotykają się tu ludzie, których wiedza o piórach jest zdecydowanie większa niż przeciętnego obywatela i którzy wiedza, na jakie okazje można trafić jak się dobrze poszuka.

Allegro ma opcję poszukiwania w zakończonych. polecam..

Bartosz1991 - chcesz, posiedź trochę z nami, pogadaj... Jeśli za jakiś czas nadal będziesz chciał sprzedać tego Montblanca - zapraszam na Targowisko. :)

Od chęci do czynu daleka droga.

Proponuję zamknąć temat.

Bo pomimo pozornej kultury zwiazanej z owym hobby/zainteresowaniem wrodzone polskie niezadowolenie i czepliwość wychodzi u niektórych..

Dziękuję tym ktorzy mi pomogli, bo byli tacy.

i tym ktorzy raczyli się przypieprzyć (na szczęście tych bylo mniej).

• 3 months later...