Kohorta Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 Mam pytanie dotyczące czasu trwania wysyłki zamówionego pióra ze sklepu internetowego Engeika Pióro wysłane było przez sklep przez EMS w dniu 15/02/16,do urzędu celnego w Warszawie dotarło w dniu 19/02/2016 od tamtej pory ma status "in customs" do tej pory nie otrzymałem przesyłki,czy mam się martwić i czy ewentualnie można coś zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
notesopis Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 Zadzwoń do Urzędu Celnego, Oddział Pocztowy i poproś o pomoc w wyjaśnieniu co się stało. Z doświadczeń (sprzed kilku lat co prawda) byli pomocni i rzeczowi w podobnych sprawach. http://www.warszawa.scelna.gov.pl/jednostki-podlegle/urzad-celny-i-w-warszawie/oddzial-celny-i-pocztowy-w-warszawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wawrzyniec Wiór Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 Coś chyba rzeczywiście nie tak, bo ja również w podobnym okresie kupowałem i też przesyłka 19.02 wylądowała na cle w Warszawie, a do mnie dotarła 23.02 zaliczając po drodze Urząd Celny w Zabrzu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kohorta Posted March 14, 2016 Author Report Share Posted March 14, 2016 Dzięki za odpowiedź,jutro zadzwonię do urzędu celnego mam nadzieje że moje pióro nie zostało skradzione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vela44 Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 I co z piórem, znalazło się? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kohorta Posted March 16, 2016 Author Report Share Posted March 16, 2016 (edited) Już spieszę z wiadomością Pióro jest w magazynie centralnym w Warszawie (celnym) jak się okazało sklep nie raczył wpisać dokładnie adresu do wysyłki.W celu wydania zażądano ode mnie dosłania :potwierdzenia przelewu,faktury vat oraz xero dowodu. Tak na marginesie sklep pomimo tego ze pióro było na stanie zwlekał z wysyłką,dopiero po monitach łaskawie wysłał towar ale nie potrafił lub nie chciał wpisać kompletnego adresu.Pracownicy urzędu bardzo nie uprzejmi i mało pomocni bardzo trudno uzyskać jakąś pomoc,nie wiem czy uda się odzyskać pióro. Edited March 16, 2016 by Kohorta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vela44 Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Nieciekawa sytuacja. Mam nadzieję że jednak pióro do Ciebie w końcu trafi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts