Milo1991 Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 (edited) Mam problem. Próbowałem wyciągnąć spływam i stalówkę, udało mi się wyciągnąć stalówkę. Niestety w wyniku prób wyciągnięcia spływaka uszkodziłem go (został chyba nadłamany przeze mnie). W związku z tym mam pytanie, czy da radę to naprawić (choć wg. mojej wiedzy się nie da). Jeżeli nie da się naprawić to czy można gdzieś kupić spływa/całą przednią sekcję do tego piór (niestety nie udało mi się tego znaleźć). Edited February 29, 2016 by Milo1991 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 (edited) Cóż, takie "zabawy", to z wyczuciem Moim zdaniem pozostaje ci zgłosić się do serwisu firmy: Inahon Sp. z o.o. Adres: Wawrzyńca Surowieckiego 2, 02-785 Warszawa Telefon: 22 644 47 46 Nie wiem czy po zakupie spływaka masz zamiar samodzielnie montować sekcję, ale po tych doświadczeniach może lepiej żeby to zrobił fachowiec. Edited February 29, 2016 by endoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milo1991 Posted February 29, 2016 Author Report Share Posted February 29, 2016 (edited) Wiem, że trzeba było delikatniej Jak to się mówi, miałem więcej siły niż rozumu. Teraz przyjdzie mi płacić za swoją głupotę. Całe szczęście stalówka cała Sądzę, że lepiej będzie jak zrobi to ktoś bardziej delikatny niż ja. Dziękuję za podpowiedź. Na pewno tam zadzwonię. PS. (edit) Poszedł mail Zobaczymy ile będzie mnie kosztować moja głupota... Edited February 29, 2016 by Milo1991 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milo1991 Posted March 1, 2016 Author Report Share Posted March 1, 2016 No i dostałem odpowiedź. Niestety nie naprawiają tego, więc trzeba wymienić całą przednią sekcję. W moim przypadku koszt wymiany tego wyniesie 127,92 zł (kurier wliczony w cenę). Cena prawie jak za całe pióro (chyba nawet w tej cenie je kupiłem gdzieś na promocji). Znalazłem jednak ofertę http://pen.pl/pl/p/STALOWKA-SHEAFFER-300-POZLACANA-DWUKOLOROWA/917 Nie wiem jednak czy chodzi o samą stalówkę czy o całą sekcję. Zapytanie już poszło. Zobaczymy.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 (edited) Bo to tak chyba jest z wieloma rzeczami współcześnie, przykładowo jakieś 70% wartości tabletu jest w matrycy, a 70% wartości pióra w... sekcji. W tego typu piórach jak się jakiejś części nie dostanie po znajomych albo jakichś giełdach, to samo naprawianie jest raczej mało opłacalne. Coś jak z wymianą pękniętej matrycy w tablecie - lepiej już kupić nowy. Taki mamy teraz świat. Edited March 1, 2016 by endoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted March 1, 2016 Report Share Posted March 1, 2016 Bo to tak chyba jest z wieloma rzeczami współcześnie, przykładowo jakieś 70% wartości tabletu jest w matrycy, a 70% wartości pióra w... sekcji. W tego typu piórach jak się jakiejś części nie dostanie po znajomych albo jakichś giełdach, to samo naprawianie jest raczej mało opłacalne. Coś jak z wymianą pękniętej matrycy w tablecie - lepiej już kupić nowy. Taki mamy teraz świat. To nie zawsze tak. Zdarzają się też absurdy. Na przykład sekcja do Watermana Perspective kosztuje około 130 zł, a całe pióro 400. Podobnie jest z Expertem. Trudno jest mi to zrozumieć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milo1991 Posted March 1, 2016 Author Report Share Posted March 1, 2016 Znam ten ból kiedyś musiałem po upadku wymienić całą sekcję w mojej Hemisphere... Przyszedł mail zwrotny z tego sklepu i ta oferta dotyczy całej sekcji. Chyba się skuszę bo pióro ma dla mnie wymiar sentymentalny, 80 zł + 7 zł przesyłki to nie 127 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts