visvamitra Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Jakiś czas temu Diamine postanowiło pójść w ślady spółki J. Herbin i zaproponować miłosnikom artykułów piśmienniczych serię atramentów z błyszczącymi drobinkami. Osobiście nie lubię takich atramentów. J. Herbin nie ma patentu i w sumie nie jest to nic nowego (są na rynku lsniące atramenty do kaligrafii), ale kiedy Diamine weszło z linią Shimmering inks poczułem niesmak. Niesłusznie. Klienci powinni mieć wybór a jedna firma nie powinna mieć monopolu na inkausty z błyskotkami. Ja ich nie uzywam, bo nie lubię. Są jednak osoby, u których lśniące pismo mieniące się reflaksami złota / srebra wywołuje uśmiech. Romii podesłał mi flaszki całej linii. Dzieki niemu mogłem przetesować całą linię i wrzucic te recenzje. Recenzje obfotografowałem po upływie około 3 miesięcy od ich napisania. W tym czasie atramenty lekko wyblakły i straciły sporto połysku. Osobiście w żyiu nie kupiłbym flaszki, ale wybór pozostawiam wam Ciekawy jestem, jaki kolor zaproponuje w tej sytuacji J. Herbin? Diamine uderzyło mocno wchodząc z linią dziesięciu kolorów: Blue Lightning Blue Pearl Brandy Dazzle Golden Sands Magical Forest Night Sky Purple Pazzazz Red Luster Shimmering Seas Sparkling Shadows Sześć atramentów połyskuje na zloto a cztery na srebrno SHIMMERING SEAS Shimmering Seas byłoby całkiem ciekawym atramentem, gdyby nie zawierało drobinek. Tak, jestem nudny. Usłyszycie to samo jeszcze sześć razy. A może pięć, bo Magical Forest brak drobinek by nie pomógł. Atrament na ręczniku kuchennym Software ID Tomoe River, Kaweco Sport Classic, B Leuchtturm 1917, Kaweco Sport Classic, B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Idzie niebo ciemną nocą Ma w fartuszku pełno gwiazd. Gwiazdy błyszczą i migocą... Tylko po co? Ale baza - fajna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mery Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Rzeczywiście ciekawy kolor, bez drobinek chętnie bym kupiła. Dzięki za recenzję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 A czy te zlote/srebrne paproszki dają się strząsnąć z papieru po wyschnięciu atramentu? Może trzeba by po jakimś czasie "odkurzyć" napisany tekst i będzie ok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Z drobinkami to ja wole i uwielbiam całkiem inne płyny ------ Goldwasser https://www.google.pl/search?q=goldwasser+w%C3%B3dka&sa=X&biw=1280&bih=871&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0ahUKEwjuvs-_5ZPLAhXpFJoKHUZsDJ4QsAQIJw&dpr=1#imgrc=_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vela44 Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Bardzo ładny kolor, chętnie bym sobie sprawiła taki lakier do paznokci. Podzielam opinię, że drobinki tu niczego dobrego nie wnoszą, właściwie na próbkach pisma są ledwo dostrzegalne jak dla mnie. Jak błyszczeć to na całego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 25, 2016 Author Report Share Posted February 25, 2016 To zależy od oświetlenia. W świetle zarowym skrzą się, w dziennym zdecydowanie mniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts