visvamitra Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 Jakiś czas temu Diamine postanowiło pójść w ślady spółki J. Herbin i zaproponować miłosnikom artykułów piśmienniczych serię atramentów z błyszczącymi drobinkami. Osobiście nie lubię takich atramentów. J. Herbin nie ma patentu i w sumie nie jest to nic nowego (są na rynku lsniące atramenty do kaligrafii), ale kiedy Diamine weszło z linią Shimmering inks poczułem niesmak. Niesłusznie. Klienci powinni mieć wybór a jedna firma nie powinna mieć monopolu na inkausty z błyskotkami. Ja ich nie uzywam, bo nie lubię. Są jednak osoby, u których lśniące pismo mieniące się reflaksami złota / srebra wywołuje uśmiech. Romii podesłał mi flaszki całej linii. Dzieki niemu mogłem przetesować całą linię i wrzucic te recenzje. Recenzje obfotografowałem po upływie około 3 miesięcy od ich napisania. W tym czasie atramenty lekko wyblakły i straciły sporto połysku. Osobiście w żyiu nie kupiłbym flaszki, ale wybór pozostawiam wam Ciekawy jestem, jaki kolor zaproponuje w tej sytuacji J. Herbin? Diamine uderzyło mocno wchodząc z linią dziesięciu kolorów: Blue Lightning Blue Pearl Brandy Dazzle Golden Sands Magical Forest Night Sky Purple Pazzazz Red Luster Shimmering Seas Sparkling Shadows Sześć atramentów połyskuje na zloto a cztery na srebrno GOLDEN SANDS Golden Sands jest rozsądnie nasyconym, czytelnym odcieniem żółtego. Przyzwoicie cieniuje, potwornie wolno wysycha. No i zawiera drobinki, więc dziekuję, postoję. Krople atramentu na ręczniku kuchennym Software ID Tomoe River, Kaweco Sport Classic, B Leuchtturm 1917, Kaweco Sport Classic, B Oxford, Hero 5028, stub 1,9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel88 Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 (edited) Ciekawy kolor.Jak ktoś lubi wyróżniające barwy to powinien być zadowolony. Czy to jakaś wersja limitowana? Pytam gdyż na pewnej stronie z atramentami Diamine nie ma tej barwy Edited February 21, 2016 by Pawel88 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
notesopis Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Jest: http://www.diamineinks.co.uk/detail.aspx?prodcode=DIA1509 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Czy to jakaś wersja limitowana? Pytam gdyż na pewnej stronie z atramentami Diamine nie ma tej barwy No jak nie ma, jak jest http://www.abernatopen.pl/atrament-diamine-shimmer-ink,p,5,221,1.html i jeszcze jakieś piórko gratisowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Przeglądam ostatnio testy Diamine z drobinkami. Z różnych kolorów w tym chyba najmniej są "drażniące". Barwa całkiem spoko. Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts