ArielN Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Pelikan jakiś czas temu wypuścił na rynek pożądanego Pelikana M600 w wersji White Tortoise. Z racji tego, że pojawiło się już kilka doniesień na temat problemów z jakością wykonania, mam pytanie, czy ktoś nabył już to pióro i może podzielić się opiniami? Wolałbym uniknąć wyrzucania czterocyfrowej sumy w błoto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Z powodu "kontrowersji" zrezygnowałem kiedyś z białego M400. Też chętnie poznam opinię na temat jakości wykonania M600. Tylko obawiam się, że "te rzeczy" potrzebują czasu, żeby się ujawnić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted March 8, 2012 Author Report Share Posted March 8, 2012 W przypadku Pelikana M400 White Tortoise pękała skuwka. W przypadku Pelikana M600 White Tortoise już wiadomo, że są problemy z łączeniem materiału, z którego wykonane są paski. Ciekaw jestem, czy problem jest standardem, czy to jedynie promil wyprodukowanej serii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted March 8, 2012 Author Report Share Posted March 8, 2012 Brian Goulet nagrał już filmik prezentujący M600 White Tortoise: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuk Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Cena wysoka. Pióro piękne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted March 12, 2012 Author Report Share Posted March 12, 2012 Wysoka niestety. Biorąc pod uwagę ceny za standardowego Pelikana M600 z portali aukcyjnych, różnice nie są aż tak znaczące. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts