endoor Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 (edited) Dzisiaj miało miejsce wakacyjne spotkanie przedstawicieli kół PWF z Bielska-Białej i Kołobrzegu. Spotkanie nie było specjalnie tłumne albowiem Bielsko reprezentował @endoor (z rodzinką), a Kołobrzeg @marwis (samotnie). Panowie z Kołobrzegu nieźle się urządzili albowiem znaleźli sobie zakątek w stylu "wieś w środku miasta". Faktycznie w środku sezonu turystycznego, przy tłumach turystów w miejsce spotkania nikt nie zajrzał. Jednocześnie panie z obsługi jakby dobrze znały pióro-maniactwo bywalców i wykazały się całkowitym zrozumieniem sytuacji, tj. faktem, że dwóch dorosłych facetów może tak mocno ekscytować się na widok piór i atramentów. Jak widać - korony drzew z "ogródka" W ruch poszły Sailory, Pelikany, Sheaffery i Faber-Castell'e. Pochlapaliśmy troszkę atramentów, w tym m.in. piękny brąz produkcji @Marwisa przy pomocy Platinum Mix Free. Ostatecznie jednak chyba królowały Cobalt Blue - mniam oraz Moss Green, który na żywo jest jeszcze lepszy niż na zdjęciach (całkiem podobnie do tego co sam o sobie sądzę po obejrzeniu zdjęć ze spotkania hehe). Kolega @Marwis przyprowadził troszkę piórowego dobra. Środek spotkania i pełnia zaaferowania tematem. Nie wiedziałem, że z @Marwisa taki hodowca Pelikanów jest. Raczej postrzegałem jego kolekcję przez pryzmat wcześniej prezentowanych Sailorów - także tematyka marynistyczna. Tu i ówdzie zawieruszył się fantastyczny Waterman Man 100, Sheaffer Crest, Cross Townsend, Jednak na spotkaniu królowały Pelikany. Cóż bliskość morza (i... @Konisa, którego serdecznie pozdrawiamy) widocznie zobowiązuje. Na koniec gościnnie, pisząca na papierze Midori, moja małżonka z Pelikanem M600 Solid Blue - jakże pasuje do sukienki(!) Marku, duże podziękowanie za Twoją gościnność i serdeczność z jaką nas przyjąłeś. Miałem nieodparte wrażenie, że pióro-maniactwo, to szlachetna pasja, która łączy ludzi. Dziękujemy za super spotkanie pełne piórowych wrażeń. Zapraszamy przy okazji do Bielska-Białej i... do następnego razu. Edited August 12, 2015 by endoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 Przepraszam ze taki pozapiorowy komentarz ale panowie, wygladacie jak bracia XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted August 12, 2015 Author Report Share Posted August 12, 2015 (edited) Przepraszam ze taki pozapiorowy komentarz ale panowie, wygladacie jak bracia XD Bo to braterstwo piórowe ;) Na stole obecna była również pewna mikstura atramentów Rohrer&Klingner, którą zamierzam opisać w niedalekiej przyszłości. Edited August 12, 2015 by endoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marwis Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Dziękuję za miłe spotkanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Na koniec gościnnie, pisząca na papierze Midori, moja małżonka z Pelikanem M600 Solid Blue - jakże pasuje do sukienki(!) Żonaci to jednak mają lepiej. "Kochanie, kupiłem dzisiaj niebieskiego Pelikana, będę pasował do Ciebie, kiedy założysz tę niebieską sukienkę! (...) Kochanie, dzisiaj kupiłem zielonego, wiesz - ta Twoja nowa torebka... etc." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Żonaci to jednak mają lepiej. "Kochanie, kupiłem dzisiaj niebieskiego Pelikana, będę pasował do Ciebie, kiedy założysz tę niebieską sukienkę! (...) Kochanie, dzisiaj kupiłem zielonego, wiesz - ta Twoja nowa torebka... etc." Teoretycznie masz rację, ale musisz pamiętać o konieczności dokupienia sukienki, torebki i tysiąca innych drobiazgów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marwis Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 W cenę jest też wliczone słuchanie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 (edited) Teoretycznie masz rację, ale musisz pamiętać o konieczności dokupienia sukienki, torebki i tysiąca innych drobiazgów No przecie do starych byśmy pióra kupowali!!! ;-) W cenę jest też wliczone słuchanie... Edited August 13, 2015 by Lux Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 (edited) Graty spotkania "Katowice" moze jakies male spotkanie? Edited August 13, 2015 by empi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ornus Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Nie mogliście poczekać jakichś 4. dni? Tez tam niedługo będę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Graty spotkania "Katowice" moze jakies male spotkanie? 29-tego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Pelikany... Marwis wie co dobre. Swoją drogą to świetny chłop jest, bardzo go polubiłem Gratuluję spotkania Panowie. Tak trzymać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted August 13, 2015 Author Report Share Posted August 13, 2015 Nie mogliście poczekać jakichś 4. dni? Tez tam niedługo będę... Oj szkoda, miniemy się niestety, ale planujemy coś większego w Bielsku-Białej jak się skończy sezon urlopowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 @Kasia 29 bede juz w Wawie :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts