Jump to content

Faber Castell e-motion drewno gruszy

Recommended Posts

Hej,

mam do Was dwa pytania:

1. czy ktoś jest użytkownikiem tego pióra dłuższy czas i może powiedzieć mi jak to drewno się zachowuje, czy się nie niszczy?

2. czy ta stalówka różni się jakościowo od tej z basica?

Pozdr.

Ja mam od listopada ubiegłego roku ale nie używam go teraz codziennie (początkowo pisałem nim na co dzień). Nic niepokojącego nie zauważyłem jeśli chodzi o drewno. Pióro prezentuje się bardzo okazale, ale jest ciężkie. Stalówka nie różni się się niczym od basica i pisze równie przyjemnie.

Sorry że się wtrące; Lamy nie pisałem, ale również jestem bardzo zadowolony ze stalówki FC, nie mam jej nic do zarzucenia. Pióro mam od końca marca tego roku.

Przymierzam się do zakupu FC Basica. Z racji stalówki właśnie, która się nie różni w droższych modelach. Zanim zakupię wymarzone- drewniane Ondoro, przetestuję ją. 

Możesz brać bez zastanowienia. Nie musisz testować, są dobre.

Edited by Aventador13

FC ma chyba ładniejszą kreskę. Nie jest to masełko takie zupełne, ma taki lekki oporek co nawet lekko słychać. Bardzo przyjemnie się nią pisze. Jest to typowe europejskie F, cieńsze od Lamy (zależy jaka Lamy F się trafi). Ogólnie stalówka doskonała.

Skoro o stalówkach F-C mowa. Też uważam, że są świetne i po zachwyceniu się piórem F-C Basic dokupiłem kolejne dwa. :). Zastanawiam się tylko jak się te stalówki zachowają przy dłuższym używaniu atramentów żalazowo-galusowych typu Salix. Ma ktoś może jakieś dłuższe doświadczenie?