Inczuczuna Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Od dawna używam produktów Oxford, jeżeli chodzi o powierzchnie po których piszę. Internet, natomiast, ciągle krzyczał mi w twarz, ze papier Clairefontaine to co najmniej takie doświadczenie jak sex z bogiem po zażyciu garści tabletek wiadomo jakich. Wszedzie tylko Rhodia > Moleskine itp. Kupiłem więc mały notatnik Rhodia oraz duży kołonotatnik Clairefontaine. Rhodia poszła na pierwszy ogień, po początkowych trudnościach później było już ok. Clairfotaine (papier tej formy jest właśnie w notesach Rhodia...prawda?)...no cóż Ci co o tym seksie mówili aż tak bardzo nie koloryzowali. Ten papier jest naprawdę bardzo, baaardzo porządny. Jak troche dłużej z tym poobcuje to napiszę reckę jakąś, tymczasem pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Bardzo jestem ciekaw opinii nt. tego papieru. Czekam na recenzję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Również jestem ciekaw recenzji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inczuczuna Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Korzystając z chwili wolnej w Berlinie dokupiłem jeszcze zeszyt Leuchtturm 1917 oraz Moleskine. Jak tylko znajdę czas postaram sie zestawić ze sobą Clairefontaine, Moleskine, Rhodia, Oxford oraz właśnie Leuchtturm 1917 (najbardziej mnie interesujący) czyli wszystkich topowych graczy w tym segmencie. W sumie nie wiem czy recenzja bedzie miala sens, ale na pewno swojej opinii zawrzeć nie omieszkam. Na dole foto zrobione telefonem w hotelu, w nocy oraz po sporej ilości... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Ciekaw jestem czy istnieje alternatywa dla oxfordów choć pewnie nie tania... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Też jestem tego bardzo ciekaw... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 No tak, Berlin... a ja się zastanawiałem gdzie to Clairefontaine zostało dopadnięte... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inczuczuna Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Akurat Clairefontaine to Szczecin W Berlinie, natomiast, serdecznie polecam sklep Zeichen-Center Elbing, mają wszystko, po prostu wszystko jeżeli chodzi o dobry papier i całkiem pokaźną wystawę piór z wieloma limitowanymi edycjami Pelikana, Visconti czy Graf von Faber Castell. Tam kupiłem Moleskine`a i Leuchtturm 1917. Jedyny minus to to, że nie pozwolili mi zrobić żadnych zdjęć. Nie wiem czemu bo ceny mają nienajwyższe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rufus Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Czy jest mi ktoś w stanie zapisać fonetycznie jak się czyta: "Clairefontaine"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Clairefontaine tylko po fhancusku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 No tak, Berlin... a ja się zastanawiałem gdzie to Clairefontaine zostało dopadnięte... Czasami też bywa w "mojej" hurtowni, gdzie zaopatruję się w różne pierdołki papiernicze. Zwróćcie uwagę na cenę, jaką zapłaciłem za opakowanie z 250 arkuszami papieru A4 o gramaturze 120 g/m2 zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 (edited) Gdzie?! Mają sklep internetowy? Edited February 19, 2013 by skwercio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Warto szukać handlarzy papierem od "upadających firm" udało mi się kupić 5 ryz papieru Mondi Color Copy 100g po 10 zł za ryzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rufus Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 @ skwercio rozmawiałem swego czasu z Panem konis'em o tym papieże, który zakupił tu: http://www.zumi.pl/25715,FH_Wisniewscy_Leszek_Wisniewski,Kolobrzeg,firma.html, jednak ostatnio był tam mój kumpel i nie dostał tego papieru, z tego co mówił były tylko zwykłe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rufus Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 (edited) Erratum jest „papieże”, ma być „papierze” przepraszam Papież abdykował i ostatnio sporo czytam, piszę i mówię o nim i innych, mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi za złe tego błędu Edited February 20, 2013 by Rufus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesola_pokahontas Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 A ja niestety ciągle szukam jakiegoś miejsca, w którym dostanę ten papier (w przystępnej cenie), u mnie go nie ma wcale, na e-bay i all ceny przerażają, gdy porówna się je z ceną kupna papieru przez Konis'a. Najgorsze, że ja wolę w takich wypadkach sklepy internetowe, choć przecież dobrze w sposób organoleptyczny zbadać akurat papier czy pióro (no chyba, że już taki model zbadałam, a mam możliwość kupna w korzystniejszej cenie ). Chwilami mam dość tej mojej sympatycznej, w miarę zielone dziury- czyt. miasta rodzinnego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Posted April 7, 2013 Report Share Posted April 7, 2013 Czy jest mi ktoś w stanie zapisać fonetycznie jak się czyta: "Clairefontaine"? Poprawnie czyta się to: klerfonten :-)))) Wiem, Fonetyka wygląda strasznie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts