ArielN Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Waterman zmienia linię produkowanych atramentów. Niestety modyfikacja ogranicza się do... nazewnictwa i etykiet na produktach. Oto nowe nazwy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Pudełka już zmienili - tak z miesiąc temu dostałem już w pudle z nowym dizajnem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 1, 2012 Author Report Share Posted February 1, 2012 Wrzucisz zdjęcie lub skan? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 (edited) Dopiero jutro, atrament zaniosłem do pracy => tam mi się najczęściej kończy, zwykle na początku bardzo ważnego spotkania O ja głupia, nie załapałam... Nie otwierałem go jeszcze bo mam 2 i pół kałamarza (na wsi słuczaj) florida blue. Chyba nawet nie mam wolnego pióra, żeby je zatankować. Do końca tygodnia poszukam jakiegoś i zaleję tym nowym - następcą floridy i napiszę dla porównania oboma atramentami. Skanu nie załączę, bo nie mam skanera. Edited February 1, 2012 by vit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 1, 2012 Author Report Share Posted February 1, 2012 Skoro Vit ma atrament w nowym pudełku to znaczy, że jest na półkach polskich sklepów. No i znalazłem zdjęcie nowego opakowania. Poniżej link do aukcji z allegro*: http://allegro.pl/waterman-atrament-niebieski-florida-50ml-i2093811222.html *Drobny druk: Sprzedawcy nie znam i nie jestem z nim w żaden sposób powiązany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Dokładnie takie pudełko, otwierać nie otwierałem, kałamarza nawet nie wyjąłem, a pióra i tak nie mam skąd wziąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 NIby atrament najważniejszy ale stare opakowania mi się bardziej podobały Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 NIby atrament najważniejszy... Przecież najpierw i tak widzisz butelkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artikk Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Dla mnie i tak zostanie WM Florida Blue. Muszę sobie zachować buteleczkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 (edited) Nie musisz.. To czysty pic na wodę fotomantage paris W katalogu wstawiłem zdjęcia pudełka i kałamarza. Album tu: Pudedłko: Kałamarz: ze starszym bratem: https://picasaweb.go...feat=directlink Próbka pisma wyszła nieszczególnie reprezentacyjnie ze względu na: - fakt, że w Watermanie (piórze) atrament ma już parę tygodni i zwietrzał cokolwiek, dodatkowo kałamarz otwarty ze 4 miesiące temu - fakt, że Wisconti był świeżutko wykąpany (wytarty co prawda...), atrament serenity był dopiero co otwarty - fakt, że Wisconti leje obficie atramentem i jeszcze się nie nauczyłem z niego korzystać - sztuczne światło dodatkowo psuje obraz W mojej ocenie to dokładnie ten sam atrament, próbka pisma poniżej Edited February 2, 2012 by vit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Rembrandt leje? może coś mu po tym płukaniu zostało? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Leje, nie leje? Dużo tego podaje, a że jestem przywykły do cienkich eFek watermana, i bardzo grubych EeFek pelikana i pośrodku szifera to jestem zaskoczony tym wiscontim. Poćwiczę => napiszę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Mój Rembrandt sprawuje się ze swoją F-ką bardzo porządnie i jestem z niego zadowolony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 vit swietne porownanie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pingwin Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 (edited) Może i świetne, ale mi się nic nie wyświetla. Co do zmiany... po co ona? Ja rozumiem marketing, ale będę się musiał nowych nazw uczyć. EDIT: Dobrze, że chociaż w nazwach zostawili słowo - klucz określające kolor. Jakoś się domyślę. Edited February 3, 2012 by Pingwin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdzich Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Oby się tylko na zmianie kartonów zakończyło. Wszak co poniektóre nowe Parkery Quink stały się dla piszących traumą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 Nowe opakowania przypadły mi do gustu. Chętnie widziałbym również w końcu niebieską (a nie fioletową) Floridę Blue. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Ariel, butelka wygląda na taką samą tylko etykieta inna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 Myślałem o kolorach i grafice na kartonowym pudełku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Ariel, dla mnie butelka ważniejsza Hmmm, ważniejsza od atramentu? No, może czasami tak. Czy ze mną wszystko w porządku? Czy to właściowe forum? Czy może powinienem poszukać "butelkarze.com" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 Butelka też ważna rzecz. Jak ładna to można ją potem wykorzystać do dekoracji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Butelka też ważna rzecz. Jak ładna to można ją potem wykorzystać do dekoracji Ariel, dziękuję Ci za "też" To chyba muszę zgłosić się do Zdzicha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 zamówiłam brązowego watermana i czarnego parkera, dostałam parkera z nowym logo a watermana w poprzedniej wersji i ze starą nazwą, a wolałabym odwrotnie stary parker na ściankach flaszki wygląda na niebieskawy, nowy trąci fioletem. chyba jednak jest różnica w składzie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vertu Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Nowa etykieta jest bardziej wyważona, swiatowo musi być, ale osobiście tez wolałam stare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts