visvamitra Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 (edited) Sailor robi najlepsze atramenty. To moje zdanie. Nie jest obiektywne. Możecie się z nim nie zgadzać. Ja i tak wiem swoje Niestety wiele atramentów robią dla sklepów w Japonii. Wprawdzie dzięki działalności przedsiębiorczych sprzedawców z eBaya można sobie te inkausty do Polski sprowadzić, ale cena jest chora (42 $ z kosztami wysyłki, w Japonii flaszka kosztuje około 20 $). Dostałem od forumowiczki z FPN trzynaście próbek takich Sailorów. Fajne są, ale jednak nie ma opcji, żebym tyle za nie zapłacił. Jeden z japońskich sklepów - Kingdom Note - zaoferował Klientom z okazji swojego pięciolecia tematyczne serie atramentów: Ptaki i Insekty, a rok później Grzyby. Ptaki zrecenzowałem jakiś czas temu, trzeba wziąć się również za robale. Nicpoń - pomyśl nad jakąś serią. Zestawy mają w sobie coś fajnego, choćby to, że stanowią zamkniętą całość. Dorcus Hopei Binodulosus (chrząszcz jelonek) Rosalia Batesi (nadobnica) Sasakia Charonda (motyl cesarz) Tanna Japonesis (cykada) Trypoxylus Dichotomus (Rochatyniec) Sasakia charonda to całkiem przyjemny kolor, ale jest wiele ciekawszych fioletów źródło Kingdonnote.com Ekspresjonizm abstrakcyjny Krople atramentu na ręczniku kuchennym Software ID Zakres koloru Oxford recycled, 90 g - Kaweco Sport Classic, eyedropper, B Porównanie Edited February 4, 2015 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 y-y Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Za fioletowy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Trochę mi to przypomina kalkę maszynową. Jeśli chodzi o efekt kolorystyczny, to Edelstein Sapphire oferuje zbliżony. ale za bardziej przystępną cenę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Nie ma to jak w pierwszym rzucie oka przeczytać Saskia :< W przeciwieństwie do postaci kolor nie bardzo mój. Chociaż ciem przepiękny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Za fioletowy... raczej za blady,... i mało fioletowy... taki,... taki,... nijaki wyszedł... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 phi, prawie to samo co rotring ultramarine. prawie, bo rotring ciemniejszym się jawi i nie trzeba było za niego płacić jak za mokre zboże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts