Mate Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Witam i porady szukam, Zastanawiam sie nad kolejnym nabytkiem i wybor padl tym razem na cos ze starego kontynentu. Do walki staja Parker Duofold GT International vs Parker Premier Monochrome Black. Co mozecie powiedziec o tych piorach? Jakies doswiadczenie? No i czy ktos je gdzies widzial ze stalowka EF?? Thx M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Wszystko zależy od Twoich preferencji względem wyglądu, technicznie oba są udanymi piórami. Duofold chyba ma EF, Premier - nie mam pojęcia, strona Parkera powinna rozwikłać tę zagadkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 Mam Premier-a od czasu jak jeszcze nazywał się Black Edition . Ciężkie i masywne pióro, znakomicie zrobiona stalówka, gładko i soczyście pisze. U mnie F-ka, ale jak to Parker bliżej jej M-ki. EF nie było w ofercie - pewnie dalej nie ma. Trudno porównywać z Duofoldem - totalnie inny wygląd, skuwka na klik, materiały i wykończenie trzeba zobaczyć na żywo. Tutaj masz szerszy opis: http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/topic/2455-parker-premier-black-edition/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted January 29, 2015 Report Share Posted January 29, 2015 No i czy ktos je gdzies widzial ze stalowka EF? Aktualnie nawet na oficjalnej stronie Parkera oba modele są oferowane tylko ze stalówkami F i M. Jest parę Duofoldów z EF na e-zatoce, ale używanych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts