visvamitra Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 (edited) Na początek muzyka, Pyotr Ilyich przewróciłby się w grobie. Diamine rok w rok wypuszcza na rynek tematyczne zestawy atramentów. W założeniu atramenty te mają być dostepne wyłącznie w zestawach, szczęśliwie od tego roku można kupić je pojedynczo we flaszkach o pojemności trzydziestu mililitrów. Dzięki uprzejmości Romiego zrecenzuję wszystkie atramenty wchodzące w skład zestawu muzycznego. Jest ich dziesięć. Bach Beethoven Chopin Handel Mozart Schubert Strauss Tchaikovsky Vivaldi Wagner Tchaikovsky nie porywa, ale jest OK. Ekspresjonizm abstrakcyjny Krople atramentu na ręczniku kuchennym marki Queen Software ID Oxford Recycled - Kaweco Sport Classic, zakraplacz, B Lśnienie? W jasnym świetle (lampa o temperaturze światła 6500 K blisko kartki) coś się dzieje. Ledwo, ledwo, ale jednak. Porównanie Edited January 24, 2015 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Recenzujesz Czajkowskiego, nie Chopina, błąd jest w tekście Mi się podoba nawet, ale jednak szału nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elessar Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Jak zawsze pełna profeska Dzięki. Kolor bardzo ładny, chyba się skuszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Ładny. Po prostu ładny. Nie wiem, czy przypadkiem nie ładniejszy od granatu Visconti'ego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 nie no, ale niebieski?.. eeee Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Mnie się podoba. I atrament, i recencja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Recenzujesz Czajkowskiego, nie Chopina, błąd jest w tekście Mi się podoba nawet, ale jednak szału nie ma. błąd. Tchaikovsky'ego, a nie Czajkowskiego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Mogłabym mieć jeno takie spodnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Pięknie,… kurka, pięknie,... już miałem nowych atramentów w tym roku nie kupować... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 (edited) błąd. Tchaikovsky'ego, a nie Czajkowskiego. Chyba jednak Czajkowskiego. Tchaikovsky to transkrypcja rosyjskiego nazwiska na język niemiecki zastosowana przez producenta atramentu. W polskiej literaturze stosuje się od lat zapis polski przez "cz". Edited January 26, 2015 by Markol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Czy też raczej na język angielski, bo po niemiecku to byłoby Tschaikoffsky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kAdi Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Pięknie,… kurka, pięknie,... już miałem nowych atramentów w tym roku nie kupować... jeszcze sie styczeń nie skończył, a tu już takie wyrzeczenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Czy też raczej na język angielski, bo po niemiecku to byłoby Tschaikoffsky Bulba! Tak test po niemiecku. Ale i tak prym wiodą Węgrzy w zapisie fonetycznym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts