elessar Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Już od trzech lat korzystam z okresowo pojawiających się w empiku okazji w postaci ciekawych notatników, kalendarzy itd. Trochę tego przeszło przez moje ręce i muszę przyznać, że do tej pory się nie zawiodłem. Po ok miesiącu użytkowania jednego z tych wynalazków, postanowiłem podzielić się wrażeniami. Kalendarz na rok 2015 firmy Drops. Do zakupu przekonała mnie bardzo interesująca okładka oraz ciekawie zorganizowane wnętrze. Sam kalendarz jest w gruncie rzeczy wkładem zeszytowym A5 z tekturową okładką. Wkład spoczywa w okładce z bardzo przyjemnego w dotyku granatowego materiału. Do okładki doszyta jest gumka zamykająca całość oraz gumka na pióro, ta jest dość elastyczna, więc mieści pióra w normalnym rozmiarze jak i oversize. Po wykorzystaniu kalendarza do okładki można włożyć kolejny kalendarz lub notatnik. Kalendarz ma bardzo ciekawy system zakładek miesięcznych. Brzegi stron są powycinane i opisane rzymskimi cyframi dzięki czemu bez problemu mozna szybko odnaleźć odpowiedni miesiąc. Standardowo, na początku kalendarza znajdują się tabele z numerami kierunkowymi PL i międzynarodowymi, ograniczeniami prędkości w Europie, a na końcu mapa Polski. Papier zastosowany w kalendarzu jest gładki i cienki, przy mokro piszacych piórach przebija, co będzie mozna zobaczyć na zdjęciach. Pisze się po nim bardzo przyjemnie. Przebijanie jest trochę denerwujące ale nie na tyle żeby zrezygnować z przyzwoicie zorganizowanego kalendarza. Dla tych którzy jeszcze nie zaopatrzyli się w kalendarz, polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Prosty patent to dobry patent! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elessar Posted January 23, 2015 Author Report Share Posted January 23, 2015 Nie jest to może Leuchtturm1917, Moleskine czy Midori, ale spełnia swoje zadanie za niewielką część ceny jego markowych braci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Ja też sobie kalendarz kupiłam, świetny i się nawet dziwiłam dlaczego taki tani... W domu odkryłam, że pewnie dlatego, że to na 2014 rok... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Ja też sobie kalendarz kupiłam, świetny i się nawet dziwiłam dlaczego taki tani... W domu odkryłam, że pewnie dlatego, że to na 2014 rok... Dobre Z drugiej strony sama robię notatki w starym kalendarzu Ma dobry format, śliczne kremowe karteczki, które bardzo lubią, gdy pisze się na nich piórem Wcale mi nie przeszkadza, że jest na rok szkolny 2012/2013 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafzi Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 A ja niezużyte kartki ze starych kalendarzy przycinam nożykiem do tapet i używam jako podręcznych karteczek do notowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 Dzięki za test. @Rafzi - robię rtak samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felicja Posted January 23, 2015 Report Share Posted January 23, 2015 (edited) Dropsów uzywałam kilka w latach 2003-2006 lub7 ale w innym formacie (nie wiem jaki przypominajacy kopertę- wąski i dość wysoki)bardzo lubiłam fakturę okładek udajacych skórę ale fajnych. Papier w srodku kremowy- miły Trzymam je bo mam w nich wiele ciekawych zapisków, np wyjasnienie znaczenia słowa gyc, lub pakom.... Edited January 23, 2015 by Felicja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elessar Posted January 25, 2015 Author Report Share Posted January 25, 2015 Ja też sobie kalendarz kupiłam, świetny i się nawet dziwiłam dlaczego taki tani... W domu odkryłam, że pewnie dlatego, że to na 2014 rok... Rok temu, wlaściwie to w grudniu 2013, skusiłem się na mega promocję, kupiłem super kalendarz w ładnej opraweie ze skóry... no wypas, i też dopiero w domu zorientowałem się, że kalendarz jest na 2013 XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Rok temu, wlaściwie to w grudniu 2013, skusiłem się na mega promocję, kupiłem super kalendarz w ładnej opraweie ze skóry... no wypas, i też dopiero w domu zorientowałem się, że kalendarz jest na 2013 XD Udaję, że mój jest na 2015. A co. Za fajny jest, żeby go zmarnować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elessar Posted January 25, 2015 Author Report Share Posted January 25, 2015 Udaję, że mój jest na 2015. A co. Za fajny jest, żeby go zmarnować Hehe mój służył mi do takich mniej ważnych notatek. ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafzi Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Zawsze możecie pociąć na karteczki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Zawsze możecie pociąć na karteczki Ale po co ciąć, jak w kupie siła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 A ja kupiłem włoski kalendarz w tym sklepie z wyprzedażami. Właściwie to nazywają to dziennikiem. No nieważne. Okładki z mielonki, kartki białe i cienkie, prześwitują, nie przebijają. Wartało pojechać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elessar Posted January 26, 2015 Author Report Share Posted January 26, 2015 A ja kupiłem włoski kalendarz w tym sklepie z wyprzedażami. Tzn w jakim? Będę wdzięczny za namiary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 W TK-MAXX. Ceny naprawdę dobre. Gruby dziennik i ten cieńszy też, kosztowały kilkanaście złotych. Jedyny minus to brak polskich świąt i imienin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jp667 Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Rok temu, wlaściwie to w grudniu 2013, skusiłem się na mega promocję, kupiłem super kalendarz w ładnej opraweie ze skóry... no wypas, i też dopiero w domu zorientowałem się, że kalendarz jest na 2013 XD No to już jest masochizm!albo brak kasy hi hi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elessar Posted January 27, 2015 Author Report Share Posted January 27, 2015 No to już jest masochizm!albo brak kasy hi hi Brak kasy... nie. Masochizm tym bardziej nie. Promocje własnie na tym polegają żeby wcisnąć kończącą sie serię jakiegoś produktu, a ja niestety, jak wiele innych "owieczek" dałem się nabrać na wielką nalepę z promocją sprytnie naklejoną na samym środku okładki, właśnie tam gdzie był wytłoczony rok BTW tym nie powiesz mi że nie korzystasz z promocyjnych okazji jeśli się takie trafiają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts