Adam76 Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Witajcie, dostałem kiedyś od Taty pióro z tekstem "ja już piórem nie będę pisał, weź je sobie" Pióro pochodzi z lat 80-tych ubiegłego wieku, więc już ma parę latek. Stalówka jest F ale już pisze grubo i trochę leje, więc postanowiłem wymienić. Wiem,że można dokupić całą sekcję tylko do jakiego modelu? Zdjęcia owego pióra poniżej: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Jest to Waterman Expert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Mam niejasne wrażenie, że to pióro jest młodsze - to jest już nowsza wersja Experta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam76 Posted January 21, 2015 Author Report Share Posted January 21, 2015 Mam niejasne wrażenie, że to pióro jest młodsze - to jest już nowsza wersja Experta. Masz rację. Z ciekawości zapytałem właśnie taty od kiedy je miał. Dostał je gdzieś w 1997 lub 1998. Dzięki za info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Waterman Expert II. Średnio-budżetowa półka. Aktualnie w obrocie jest już wersja III. Nie wiem, czy dorwiesz tak łatwo nową sekcję. Polecam raczej podesłanie któremuś z naszych pendoctorów. Zdiagnozuje powody, jak da się to naprawi i z pewnością wyjdzie Cię taniej, niż kupno nowej sekcji, która może nie pasować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrsajnog Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Z kupnem sekcji nie będzie problemu, a pasować będzie na 100%. Sprawdziłem to na własnej skórze, a raczej na takim samym piórze tylko w wersji wykończenia niebieski marmurek. Sekcję kupiłem w sklepie SCRYBA: http://sklep-scryba.pl/waterman-expert-stalwka-p-99868.html Ze sklepem nie mam nic wspólnego, poza tym, że tam robię zakupy i jestem zadowolony, dlatego ich polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam76 Posted January 22, 2015 Author Report Share Posted January 22, 2015 Z kupnem sekcji nie będzie problemu, a pasować będzie na 100%. Sprawdziłem to na własnej skórze, a raczej na takim samym piórze tylko w wersji wykończenia niebieski marmurek. Sekcję kupiłem w sklepie SCRYBA: http://sklep-scryba.pl/waterman-expert-stalwka-p-99868.html Ze sklepem nie mam nic wspólnego, poza tym, że tam robię zakupy i jestem zadowolony, dlatego ich polecam. Znalazłem nawet taniej: http://allegro.pl/stalowka-do-piora-waterman-expert-gt-ct-ef-f-i4999460005.html Tylko zastanawiam się EF czy F. Podpowiesz coś. Oryginalnie było F. Jednak ja dostałem pióro już jakiś czas użytkowane. Nie pisałem nim od nowości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrsajnog Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 (edited) Tylko zastanawiam się EF czy F. Podpowiesz coś. W moim piórze też oryginalnie była stalówka F i jak na standardy europejskie pisała bardzo cienko, dlatego dokupiłem sekcję ze stalówką M, która okazała się być dość szeroka. Używam ich zamiennie w zależności od potrzeb (czytaj: wielkości tekstu, na którym mi zależy). Ja bym wziął na Twoim miejscu F-kę. Edited January 22, 2015 by piotrsajnog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam76 Posted January 24, 2015 Author Report Share Posted January 24, 2015 Zamówiłem F. Zobaczymy jak dojdzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts