Joe Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 No czesc kochani! Jak nie wiem, czy temat do dobrego dzialu wrzucilem tak mam gorszy dylemat, ktory mysle, ze pomozecie mi rozwiklac. Obserwuje to forum od dawna, kiedy to nabrala mnie ochota na pisanie piorami, czyli dosc pozno, bo moze ze 3 miesiace temu. Tyle sluzyl mi Zenith Omega - no jak na kogos, kogo po dziesieciu latach niepisania piorem naszedl taki kaprys to nie porywalem sie na MB - to logiczne. Zreszta nie mam tyle szmalu na tak luksusowe piora. Wracajac do meritum - otoz pamietam, ze pare ladnych lat temu gdzies w szufladzie grzalo miejsce... niepelnosprawne pioro. No, tylko trumny mu brakowalo. A gwozdz do niej przybilem jak je rozebralem i nie zlozylem (tak w przenosni ten gwozdz wbilem, bo nie bylo nawet w co wbic). No i to byl koniec jego zywota. Teraz jednak nawet nie wiem jaki to byl model, a mogl to byc model dosc cenny, ale i tani. No, a jesli byl posredni to chetnie bym sie w nie zaopatrzyl. Was prosilbym wlasnie o identyfikacje, a komu sie uda to normalnie browara stawiam. Znalazlem w internecie pioro podobne, ktore jest swego rodzaju baza. O ile uda mi sie zalaczyc zdjecia to prosilbym was o podsylanie pior podobnych. zloty srodeczek (tam, gdzie wyryte chinskie krzaczki) byl znacznie wezszy, o ile w ogole byl ten czarny element na zakonczeniu (nie na skuwce) nie byl taki dlugi, wydaje mi sie, ze tak 2/3 z tego co jest Samo pioro bylo metalowe (w kazdym razie srebrne), i gladkie, a nie jak to ze zdjecia, ktore jest zlobione w paski zdjec nie moge wgrac, wiec dam link http://firma-aris.pl/sites/default/files/JH%2088%20(1).JPG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 gościu, co bierzesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 A mam sie podzielic? ;> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 a jak jak ktoś wyczaruje jakie to pióro to ja też stawiam piwo, jak słowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Coś jak to? : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Albo to: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 (edited) Oj, nie, nie. To pioro ma zbyt krotka skuwke, jest bez zlotych elementow i tych czarnych zakonczen. Naprawde, to pioro, ktorego szukam jest bardzo podobne do tego co zarzucilem wyzej. To drugie juz lepsze, ale to nadal nie to. Super, ze jest jakis odzew. Nie spodziewalem sie go tak szybko. Edited January 19, 2015 by Joe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Albo to: tajest! think big!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 To nie wiem, może coś w ten deseń? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Jakie BIG? Toż to fejk…nawet szukać nie musiałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 (edited) Zamykalo sie na zatrzask, loga MB nie bylo. No i czarne elementy na poczatku i koncu. Dalej nie to. :/ Rozpoznam je na pewno, nie jestem niezdecydowana staruszka, o to sie nie martwcie. Sam szukam caly czas, ciezko dosc zwlaszcza, ze jestem laikiem w temacie pior wiecznych. Edited January 19, 2015 by Joe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Jakie BIG? Toż to fejk…nawet szukać nie musiałem no przecież się nabijam bezlitośnie.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 (edited) A jakie miało bebechy? Konwerter? Naboje? @kasiasemba - ja tyż Szukam samych najczęściej podrabianych. Edited January 19, 2015 by nilfein Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 Naboje zwykle. Te krotkie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dziku Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Może po prostu srebrny Waterman Expert? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 Olsnilo mnie! Skuwka, tam gdzie jest ten zatrzask byla zakonczona zlotym pierscieniem. (chodzi o miejsce, gdzie na zdjeciu moim sa chinskie krzaczki) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 Waterman Expert ksztalten troche odbiega. W ogole troche odbiega. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 (edited) No to Parker Sonnet. Nie mam innych pomysłów. Albo coś w chińską modłę Edited January 19, 2015 by nilfein Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Wpisz sobie w "google grafika" takie hasła: Jinhao, Baoer, Hero, może znajdziesz coś podobnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 Ten Parker dosc podobny, no ale to nie to o czym mowa. I mysle, ze smialo mozna brac pod uwage cos chinskiego. Jak pisalem, to pioro moglo kosztowac 20 zl a moglo i 200, bo to byl "prezent" od cioci a ona najrozniejsze przedmioty potrafila wynalezc. I nie, nie mam jak jej zapytac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac.kozinsky Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 (edited) Ciekawe zestawienie kolorystyczne. A napiszesz proszę więcej o tym jak to było z tym gwoździem do trumny. Co się piórku stało? Na czym polegało nieodwracalne - jak rozumiem - rozebranie? Dorzucam coś do zabawy Czy jednak może tylko krotochwili? Edited January 19, 2015 by mac.kozinsky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 Zlozyc sie moze i dalo, ale jakas czesc zapodzialem a druga ulamalem. No nie ubolewalem nad tym, bo ono i tak bylo dosc niefunkcyjne pamietam, ze spadlo na stalowke i nie zawsze ten atrament byl podawany jak trzeba, pomijajac fakt, ze czesto wcale nie byl podawany. Patrze teraz w geafice na te Jinhao i Baoery i faktycznie niektore sa bardzo podobne, ale znalezc nie moge nadal tego konkretnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Joe, you've made my day Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 (edited) Zaczynam miec wrazenie, ze nie znajde co znalezc chce i nawet powoli przyzwyczajam sie do tego faktu. Kto wie - moze nawet i w tej niewiedzy umre. Szukam i szukam i znalezc nie moge. Albo to byl jedyny egzemplarz albo mialem halucynacje bo juz chyba z tysiac podobnych pior widzialem a tego co widziec chcialem juz nie. Nie wiedzialem, ze niewiedza moze byc tak przytlaczajaca. Edited January 19, 2015 by Joe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Może, a najgorzej jak jesteś pewien, że powinieneś wiedzieć, masz na końcu języka to odpowiednie słowo a ono ciągle umyka, jak nazwa tego pióra, czy raczej zdjęcie. Kolego, może pociesz się po prostu nowym o podobnym wyglądzie, a z czasem samo się przypomni, najprędzej w najmniej oczekiwanym momencie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts