visvamitra Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 (edited) Diamine to firma z tradycjami, zajmuje się produkcją atramentów od 1864 r. Siedziba spółki mieści się w Liverpoolu. Jade podoba mi się umiarkowanie. Lubi wolność - stara się uciec z pióra wchodząc na stalówkę. Ekspresjonizm abstrakcyjny Krople atramentu na ręczniku kuchennym Software ID: Zakres koloru Oxford recycled - Kaweco Sport Classic, eyedropper, B Porównanie Edited January 19, 2015 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Nie lubię zielonego groszku. To pierwsze skojarzenie - niezależnie od właściwości kolor mi nie odpowiada. Nie kupie i nie będę używał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 ohydny kolor i ohydny kalafior! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 Ja zielony groszek lubię, ale kolor Jade mi nie podszedł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Kolor tak bardziej na grządkę Natomiast wykwit na stalówce porażający Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvianin Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Usiłuję wyobrazić sobie zastosowanie tego koloru w codziennej / niecodziennej pisaninie i nie potrafię... Straszny jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 aż sprawdziłem, kimże jest ten śmiałek, któremu się ten kolor podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Musiałabym go zobaczyć we własnym piórze, by się zdecydować, czy tak czy nie. Czy przypomina Kelly Green Diamine? Kelly sprawuje się i wygląda całkiem fajnie, zwłaszcza szarą zimą. Zwraca uwagę piękne cieniowanie. Kalafior zniechęca, ale doświadczenie mi mówi, że kalafiory przytrafiają się innym... mnie nie Natomiast kolor, który mnie przyprawia o dreszcz obrzydzenia to (z reprezentowanych w powyższym zestawieniu) Apple Glory Diamine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 To może jutro wrzucę recenzję Apple Glory z dedykacją dla Ciebie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eltoro3 Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Mam zarówno Jade Green i Kelly Green. Obydwa kolory mi się podobają, ale u mnie kalafiory wyłażą na stalówkę przy Kelly. Jade pod tym względem jest ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 zakreślacz, jak nic... tylko ten kalafiorek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 I co z tego, że kalafior - ja tam lubię Diamine, to częste złote myśli. Zresztą, zawsze możecie zmienić pióro - takie cenne rady również można przeczytać dość często. Nie toczę wojny z Diamine, ale uważam, że producent, który w swym asortymencie ma jakiś tam procent niestabilnych atramentów, traci twarz i szacunek użytkowników. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 To może jutro wrzucę recenzję Apple Glory z dedykacją dla Ciebie? Dziękuję, chętnie się zapoznam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts