elessar Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 (edited) Już na wstępie podkreślę, że nie jestem posiadaczem tego cuda, jednak chcę uświadomić nieświadomych, że kuźnia Visconti wypuściła na rynek to: VISCONTI DIVINA ELEGANCE KONIECZNIE 1080p HD - przez kilkanascie minut nie oderwiecie oczu od monitorów. wklejam dwie alternatywne recenzje wykonane przez FPGeeks i The Pen Habit. Sbrebrown również wykonał recenzję Diviny ale w innym wykończeniu - Desert Springs (warto zobaczyć). Kto wie może kiedyś... Edited January 18, 2015 by elessar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Cacko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 Recenzja Dana Smitha, jak zwykle, przygotowana niezwykle skrupulatnie. Cieszę się Elessar, że zamieściłeś ją na forum . W przeciwnym wypadku byłbym przez nieuwagę ją przegapił. Divina Elegance to już nie to samo, co pierwotna Divina. Do tego dochodzi nowa, radosna polityka cenowa Visconti. Żyjemy w ciekawych czasach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elessar Posted January 18, 2015 Author Report Share Posted January 18, 2015 Cacko. Co jak co Włosi wiedzą co robią... szkoda, że tak koszmarnie drogie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Ten dinx na końcu korpusu nie w pięć nie w dziewięć IMO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Czy ja wiem? Jakby mi ktoś chciał sprezentować takie pióro to nie protestowałbym Ale cena jest oszałamiająca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 ten dynks jest w porzo, ale powinien się wysuwać na modłę długopisową. czyli wciskasz, zwalnia się blokada komory losującej i przycisk wyskakuje. a potem odwrotnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elessar Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 Recenzja Dana Smitha, jak zwykle, przygotowana niezwykle skrupulatnie. Cieszę się Elessar, że zamieściłeś ją na forum . W przeciwnym wypadku byłbym przez nieuwagę ją przegapił. Divina Elegance to już nie to samo, co pierwotna Divina. Do tego dochodzi nowa, radosna polityka cenowa Visconti. Żyjemy w ciekawych czasach. Visconti ma sporo pięknych piór, Divina, Opera, Homo Sapiens o limitowanych edycjach nie wspomnę,ale te ceny... Ci dwaj Panowie odwalają kawał dobrej roboty. Przez TPH zachorowałem na Coliera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Nawet poszedłbym bardziej ogólnie, włoskie pióra są piękne, również Aurora, Montegrappa, wiadomo, że niektóre modele są po prostu przesadzone i typowo kolekcjonerskie. Z drugiej zaś strony pokazują możliwości producenta, a w sprzedaży są też przeróżne zwyklejsze ale piękne projekty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted January 20, 2015 Report Share Posted January 20, 2015 Mam czarną,... jak zobaczyłem desert spring, to WOW... myślałem, że nic ładniejszego nie zrobią,... a tu zonk,... znowu wydatki się zapowiadają,... a tak by the way, czyli przechodząc z tragarzami,... to Czarna Divina z Grey Stormem,... to może być to... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elessar Posted January 22, 2015 Author Report Share Posted January 22, 2015 to Czarna Divina z Grey Stormem,... to może być to... Oj, aż się ślinić zacząłem na samą myśl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Oj, aż się ślinić zacząłem na samą myśl Słowo się rzekło,... radocha odkryta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elessar Posted January 22, 2015 Author Report Share Posted January 22, 2015 Słowo się rzekło,... radocha odkryta... ooooooooooo cudo, rozmiar oversize czy midi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 ooooooooooo cudo, rozmiar oversize czy midi? Over,... używam piór bez założonej skuwki i po próbach padło na ciut większe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbie Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 No tak, piękne pióro. Bardzo proporcjonalne, bo zaprojektowane wg zasady złotego podziału. Zastanawiam się dla kogo przeznaczona jest ta wersja pióra? Nie jest klasycznie męskie, dla mnie jest trochę za bardzo biżuteryjne, ale też jest chyba zbyt duże dla przeciętnej damskiej dłoni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Zastanawiam się dla kogo przeznaczona jest ta wersja pióra? Nie jest klasycznie męskie, dla mnie jest trochę za bardzo biżuteryjne, ale też jest chyba zbyt duże dla przeciętnej damskiej dłoni. no więc cóż, odpowiedź nasuwa się sama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elessar Posted January 24, 2015 Author Report Share Posted January 24, 2015 no więc cóż, odpowiedź nasuwa się sama Zastanawiam się dla kogo przeznaczona jest ta wersja pióra? Nie jest klasycznie męskie, dla mnie jest trochę za bardzo biżuteryjne, ale też jest chyba zbyt duże dla przeciętnej damskiej dłoni. Dlatego Visconti poza serią oversize wprowadziło nieco mniejszą serię midi, dla osób które nie lubią trzymać w dłoniach działa pokroju DORY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 ...Nie jest klasycznie męskie, dla mnie jest trochę za bardzo biżuteryjne, ale też jest chyba zbyt duże dla przeciętnej damskiej dłoni. Co to znaczy klasycznie męskie?... no i za bardzo biżuteryjne to zaiste nie wiem,... z której strony... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mate Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Widzialem review chyba na Pen Habbit i mimo iz nie jestem fanem tego designu to jednak kusi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbie Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Co to znaczy klasycznie męskie?... no i za bardzo biżuteryjne to zaiste nie wiem,... z której strony... W pierwszej filmowej recenzji (mniej więcej od 1:08) widać, że pióro wygląda, jakby było posypane brokatem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 W pierwszej filmowej recenzji (mniej więcej od 1:08) widać, że pióro wygląda, jakby było posypane brokatem. Czarne?... w życiu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbie Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Czarne jest ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 A dla mnie spoko. Pasowałoby mnie to pióro do spinek do mankietu, gdybym tylko takie nosił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 A dla mnie spoko. Pasowałoby mnie to pióro do spinek do mankietu, gdybym tylko takie nosił. czyżby imbusiki... w wersji dosłownie podręcznej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 (edited) Imbusy są sześciokątne wszak. Edited January 26, 2015 by rbit9n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts