visvamitra Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 (edited) Diamine to firma z tradycjami, zajmuje się produkcją atramentów od 1864 r. Siedziba spółki mieści się w Liverpoolu. Osobiście lubię atramenty Diamine, mimo że część z nich ma złe maniery. Dlatego ucieszyłem się, kiedy spółka ta z okazji swoich sto pięćdziesiątych urodzin wprowadziła do asortymentu linię ośmiu atramentów w trójkątnych kałamarzach, które postawione obok siebie utworzą okrąg: Kałamarze maja objętość 40 ml i kosztują na stronie Diamine 7,75 funtów. W skład serii wchodzą następujące kolory: Blue Black Blue Velvet Carnival Regency Blue Safari Silver Fox Terracota Tropical Green Jakiś czas temu zrecenzowałem dwa z nich, dzięki uprzejmości Romiego i KoNiazrecenzuję pozostałe. Silver Fox to przyjemny atrament. Wygląda na to, ze zaczynam lubić niektóre odcienie szarości. Krople atramentu na ręczniku kuchennym Software ID: Zakres Koloru Oxford recycled - Kaweco Sport Classic, eyedropper, B Porównanie Edited January 16, 2015 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Bardzo ładny. Szarości też mogą być urokliwe. Jak dotąd nie zobaczyłam nic pięknego jedynie w czerniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewelaila Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Troszkę za blady, ale może to na tym ma polegać jego urok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Troszkę za blady, ale może to na tym ma polegać jego urok? W istocie. Najładniejszy szary, jaki widziałam był w piórze Akszugora i był to zdaje się Iroshizuku, bardzo blady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felicja Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Tytan pracy... kapelusze z głów a na rysunku Silver Fox gdzie ma ogonek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 17, 2015 Author Report Share Posted January 17, 2015 Zapomniałem o ogonku. W sumie fakt - powinien być lis. Hmmm. Próbki już nie ma, innym razem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Jestem na tak,... lepsze niż czernie są szarości, bo cieniują… i ten też... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drEvil Posted May 21, 2018 Report Share Posted May 21, 2018 Przeglądałem ostatnio dokumentację sprzed 2-3 lat- części wpisów dokonałem silverfoxem- o ile na początku wydawał się zbyt rozwodniony, nijaki, to próbę czasu przetrwał. Litery czytelne, nawet wyraźne, w świetle dziennym (w sztucznym nie widziałem) bardzo dobrze czytelne, mimo jasnego koloru. Wrażenie z efektu lepsze niż przy pierwszym kontakcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted May 22, 2018 Report Share Posted May 22, 2018 Hmmm... No to może czas się przekonać do jasnych atramentów? Może coś ruszy w tą stronę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts