Inekane Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Mam trochę problemów z tym piórem. Sheaffer Targa 1005. Korpus jest metalowy, platerowany z jakimś plastikiem w środku który jest nagwintowany. Sekcja ma gwint metalowy. Wszystko razem jest tak luźne, że można otwierać i zamykać jak na zatrzask, gwint w ogóle nie trzyma. Za to skuwka, jak na złość, trzyma niesamowicie mocno. Jakieś porady jak sobie z tym poradzić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Mam trochę problemów z tym piórem. Sheaffer Targa 1005. Korpus jest metalowy, platerowany z jakimś plastikiem w środku który jest nagwintowany. Sekcja ma gwint metalowy. Wszystko razem jest tak luźne, że można otwierać i zamykać jak na zatrzask, gwint w ogóle nie trzyma. Za to skuwka, jak na złość, trzyma niesamowicie mocno. Jakieś porady jak sobie z tym poradzić? Można kupić taśmę silikonową i owinąć gwint. będzie widać wszakże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Można kupić taśmę silikonową i owinąć gwint. będzie widać wszakże. Pewnie raczej teflonową, ale generalnie jest to sposób. Ja bym nałożył nieco szelaku na gwint wewnętrzny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 16, 2015 Report Share Posted January 16, 2015 Pewnie raczej teflonową, ale generalnie jest to sposób. Ja bym nałożył nieco szelaku na gwint wewnętrzny Pewnie raczej teflonową, ale generalnie jest to sposób. Ja bym nałożył nieco szelaku na gwint wewnętrzny tfu, pewnie ze teflonową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inekane Posted January 17, 2015 Author Report Share Posted January 17, 2015 W środę wracam do Polski to pokleję. Szelak wpadł mi do głowy ale szukałam czegoś mniej ciapiącego. Taśma może zdać egzamin. Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Ja też jestem za szelakiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inekane Posted January 26, 2015 Author Report Share Posted January 26, 2015 Nieinwazyjnie taśmą teflonową nieco pomogło chociaż przez ten piekielnie mocny zaczep skuwki dalej nie jest idealnie. Ktoś może robił coś takiego szelakiem i może się pochwalić rezultatem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts