visvamitra Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 (edited) Diamine to firma z tradycjami, zajmuje się produkcją atramentów od 1864 r. Siedziba spółki mieści się w Liverpoolu. Osobiście lubię atramenty Diamine, mimo że część z nich ma złe maniery. Dlatego ucieszyłem się, kiedy spółka ta z okazji swoich sto pięćdziesiątych urodzin wprowadziła do asortymentu linię ośmiu atramentów w trójkątnych kałamarzach, które postawione obok siebie utworzą okrąg: Kałamarze maja objętość 40 ml i kosztują na stronie Diamine 7,75 funtów. W skład serii wchodzą następujące kolory: Blue Black Blue Velvet Carnival Regency Blue Safari Silver Fox Terracota Tropical Green Jakiś czas temu zrecenzowałem dwa z nich, dzięki uprzejmości Romiego i KoNiazrecenzuję pozostałe. Tropical Green to w sumie niezła zieleń. Problem w tym, że na rynku są dziesiątki podobnych. Nie zachwycił mnie ten kolor, jestem bardziej na nie niż na tak. Ekspresjonizm abstrakcyjny Krople atramentu na ręczniku kuchennym Software ID: Zakres koloru Oxford recycled - Kaweco Sport Classic, eyedropper, B Porównanie (papier firmowy, chłonny, producent nieznany) Edited January 15, 2015 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dziku Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Kolor ładny, choć nieustająco wolę ulubiony zielony - Moss Green GvFC. Ale nie schnie ten atrament chyba nigdy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Kolor OK . Cieniowanie też. Ale jest wiele ciekawszych zielonych, z galusowym 2 od Nicponia na czele . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 O to to! Zielony galusowy #2 rządzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted December 15, 2016 Report Share Posted December 15, 2016 Moim zdaniem, to coś jest identyczne z Dark Green Pelikana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emrzet Posted December 16, 2016 Report Share Posted December 16, 2016 Fakt kolor nie jest jakiś specjalnie ciekawy, ale zieleń udana, tylko że nawet w standardowej palecie Diamine jest sporo ciekawszych zieleni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts