kasiasemba Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Jak w temacie. Ktoś wie? albo może chce odstąpić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 W Bazarniku. Teraz nazywa się Lavender. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 15, 2015 Author Report Share Posted January 15, 2015 Wielkie dzięki. nie wiedziałam o zmianie nazwy. A czy ma takie same właściwości? Violet się złocił aż miło.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Lavender to chyba inny odcień fioletu. Violet został wycofany z produkcji bo podobno robił niedobrze piórom - taką informację uzyskałam od sprzedawcy w sklepie jakieś pół roku temu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Podobno to jest ten sam atrament z lekko poprawioną lepkością. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 15, 2015 Author Report Share Posted January 15, 2015 ok, dziękuję. co mnie dziwi, to to, że w żadnej recenzji które znalazłam w necie nie ma ani słówka o błyszczeniu, a ja to na własne oczy widziałam w piórze Aoirghe. Może on tak jak niektóre musi trochę poleżeć żeby zacząć złocić...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Scryba też ma. 75 złych z dostawą. Wystawione na Alledrogo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Nie chciałam wprowadzać nikogo w błąd, bo nie jestem w posiadaniu ani jednego, ani drugiego fioletu. Przy chęci zakupu koloru Violet w salonie MB otrzymałam taką właśnie informację od sprzedawcy oraz, że kolor ten zastąpił Lavender w większej buteleczce i zbliżonym kolorze (ale nie takim samym). Skoro wyjaśnione, że to ten sam kolor to... chyba też się skuszę ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Może warto zrobić spis atramentów, które błyszczą, jak sądzicie? Jest tu paru miłośników (czy raczej miłośniczek) takich atramentów. Można by przy atramencie podawać stopień jego "ubłyszczenia". Przeżyłam parę zaskoczeń, np. w przypadku popularnego Serenity Blue Watermana, który ma śliczny purpurowy połysk przy mokrej stalówce... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Pelikan 4001 Turquoise po wyschnięciu błyszczy złotawo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 15, 2015 Author Report Share Posted January 15, 2015 (edited) Może warto zrobić spis atramentów, które błyszczą, jak sądzicie? Jest tu paru miłośników (czy raczej miłośniczek) takich atramentów. Można by przy atramencie podawać stopień jego "ubłyszczenia". Przeżyłam parę zaskoczeń, np. w przypadku popularnego Serenity Blue Watermana, który ma śliczny purpurowy połysk przy mokrej stalówce... bardzo dobry pomysł to co, zakładamy? Edited January 15, 2015 by kasiasemba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 15, 2015 Author Report Share Posted January 15, 2015 Nie chciałam wprowadzać nikogo w błąd, bo nie jestem w posiadaniu ani jednego, ani drugiego fioletu. Przy chęci zakupu koloru Violet w salonie MB otrzymałam taką właśnie informację od sprzedawcy oraz, że kolor ten zastąpił Lavender w większej buteleczce i zbliżonym kolorze (ale nie takim samym). Skoro wyjaśnione, że to ten sam kolor to... chyba też się skuszę ;-) to może weźmiemy na pól? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 15, 2015 Author Report Share Posted January 15, 2015 Pelikan 4001 Turquoise po wyschnięciu błyszczy złotawo... Edelstein Topaz tez, tylko musi przedtem poleżec w piórze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts