Jump to content

Powitanie

velvianin

Recommended Posts

Witam.

Od paru lat przeglądam to forum bez logowania, ale z nowym rokiem postanowiłem to zmienić :-)

Moim pierwszym piórem było oczywiście Hero w podstawówce jakieś 30 lat temu i od tego momentu nie przepadam za piórami z ukrytą pod plastikiem stalówką ;-)

Moim podstawowym piórem jest jinhao 15 oraz baoer 507 zalane odpowiednio Diamine Denim oraz Private Reserve Ebony Brown.

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do Waszego zacnego grona.

Pozdrawiam i wszystkiego dobrego!

Pióro marzeń? Przede wszystkim musi dobrze pisać, bo lubię "maślane" odczucia podczas pisania ;-)

Podobają mi się pióra Visconti i Pelikan. Jeżeli jakiekolwiek pisałoby lepiej niż mój egzemplarz Jinhao 15, to zapewne znalazłbym się w piórowym niebie :-)

Pióro marzeń? Przede wszystkim musi dobrze pisać, bo lubię "maślane" odczucia podczas pisania ;-)

Podobają mi się pióra Visconti i Pelikan. Jeżeli jakiekolwiek pisałoby lepiej niż mój egzemplarz Jinhao 15, to zapewne znalazłbym się w piórowym niebie :-)

Witaj :)

Niczego nie ujmując Twojemu Jinhao podejrzewam, że większość piór Visconti i Pelikana jest od niego lepszych, choć to oczywiście subiektywna ocena.

Tak więc niebo jest na wyciągnięcie ręki ;)

Powitał,

Jeżeli chodzi o maślaki, to Faber Castel, nawet stalowe stalówki piszą super gładko. Jeżeli chodzi o Visconti, to  nie od parady nazwali swoje stalówki DREAM TOUCH, używają 23 karatowego palladu. Miałem okazję popisać modelem Homo Sapiens Bronze ze stubem 1.3. Maślak to mało powiedziane, jednak cena hm... portfel trzeba mieć.

Powitał,

Jeżeli chodzi o maślaki, to Faber Castel, nawet stalowe stalówki piszą super gładko. Jeżeli chodzi o Visconti, to nie od parady nazwali swoje stalówki DREAM TOUCH, używają 23 karatowego palladu. Miałem okazję popisać modelem Homo Sapiens Bronze ze stubem 1.3. Maślak to mało powiedziane, jednak cena hm... portfel trzeba mieć.

Wiem o istnieniu tego cudu od Visconti, ale szanowna małżonka nie jest jeszcze zarażona... :-D

Nie wiem jak inni, ale ja zauważyłem po wielu latach obserwacji, że zwykli śmiertelnicy - długopisowcy nie potrafią ocenić ani jakości ani ceny pióra jakie widzą. Z powodzeniem piórka chińskie udają towary luksusowe.

Myślę, że w drugą stronę też to działa. Łatwo zmylić żonę, że to pióro za 1500 kupiłem jak zwykle w Chinach za 18zł ;-)

Nie wiem jak inni, ale ja zauważyłem po wielu latach obserwacji, że zwykli śmiertelnicy - długopisowcy nie potrafią ocenić ani jakości ani ceny pióra jakie widzą. Z powodzeniem piórka chińskie udają towary luksusowe.

Myślę, że w drugą stronę też to działa. Łatwo zmylić żonę, że to pióro za 1500 kupiłem jak zwykle w Chinach za 18zł ;-)

A przy okazji łamać zasady KNS.

• 2 weeks later...