miku Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Witam, To mój peirwszy post, choć śledzę od dłuższego czasu forum. Kupiłem dwa pióra dziś. Jinhao 165 i Baoer 3018. Jinhao działa jak ustawa przewiduje. Natomiast w Baoer 3018, co chwile wypada tłok. Słyszę jak się telepie w środku, i muszę rozkręcać i wciskać. Niestety na niedługo to pomaga. Próbowałem już różnych ustawień tłoka, wciskałem i nic. Jakaś rada? BTW. Chyba jednak kupię Jakąś kopię Parker 51 Hero albo coś w tym stylu. Tym pisało mi się najlepiej, choć powyższe pióra nie są złe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Kupić nowego bałołera/wymienić konwerter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miku Posted January 12, 2015 Author Report Share Posted January 12, 2015 Konwerter to pewnie tyle co nowe pióro. Chyba kupię Hero perkeropodobny. Myślałem, że na konweter jest sposób.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Musisz popatrzeć, może znajdziesz przyczynę wypadania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Zero Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Jak mi z Parkera 45 wypadał konwerter, to owinąłem końcówkę konwertera wąskim paskiem taśmy izolacyjnej, tak żeby przy wsunięciu go do końca konwerter był zablokowany taśmą do kołnierza "na wcisk". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted January 12, 2015 Report Share Posted January 12, 2015 Zmienić na nabój, jak nabój wypada to zareklamować pioro. Z parkeropodobnych to proponowałbym Jinhao321 lub 325. A jest jeszcze wersja na konweter. To chyba najlepsze podróbki Parkera 51 jakie robią teraz Chińczycy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miku Posted January 18, 2015 Author Report Share Posted January 18, 2015 Już dostałem nowy konwerter od sprzedawcy. Wszystko ok. Widać, trafiłem na trefną sztukę. @kerad Sprawdzę te wersje Jinhao. Najbardzej jednak szukam piór jak najcieniej piszącego. Mam małe pismo, i potrzebuję coś naprawdę drobnego, oczywiście z chińszczyzny. Coś ktoś poleci? Jakaś mega cienka stalówka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Najbardzej jednak szukam piór jak najcieniej piszącego. Mam małe pismo, i potrzebuję coś naprawdę drobnego, oczywiście z chińszczyzny. Coś ktoś poleci? Jakaś mega cienka stalówka? Może nie widziałem jeszcze zbyt wiele ale a chińskich stalowe dla mnie najcieńszą stalówkę ma Jinhao 15. Taka samą stalówkę ma Jinhao 156b, zakupione ostatnio przeze mnie na wish.com Pióra różnią się tylko wygladem, także przyjrzyj się tym modelom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Jinhao 325, 321, czy odpowiednik na naboje (ten polecam) piszą naprawde cienko, chyba cieniej jak dawne Hero 616. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts