visvamitra Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Trochę spóźniony news, bo do końca akcji na kickstarterze zostało tylko 6 dni, ale lepiej późno niż wcale. Projekt zainicjował doświadczony producent artykułów piśmienniczych, który chce wypuścić na rynek metalowe, kieszonkowe pióro. Mnie się podoba, ale ostatnio popełniłem kilka zakupów piórowych i nie mam budżetu na kolejne pióro. No chyba że przejrzę szufladę i zrobię Wielką Wyprz 4. Pióro będzie dostępne w wersji z klipsem i bez klipsa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Można śmiało powiedzieć, że zaostrzyli Kaweco liliput i sprzedają jako własny projekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Można śmiało powiedzieć, że zaostrzyli Kaweco liliput i sprzedają jako własny projekt. Dokładnie, nic rewelacyjnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Jest tańsze od Liliputa. Wygląda ciekawie, zwłaszcza z klipsem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Z tego co widzę, to najtańsza opcja 60 USD, czyli ok 220 zl. Ja za Liliputa dałem 200. A tu jeszcze grozi cło i VAT, bo to z USA chyba poleci. Metal to nie mój typ materiału na pióro. Dlatego też nie mam już Liliputa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmechu Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Bez skuwki wygląda strasznie. Ze skuwką rewelacyjnie. Cena myślę w górnej granicy opłacalności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Czy ja wiem, czy to taki doświadczony producent...raptem kilka lat na rynku - to nie jest zbyt długi okres, zwłaszcza na tle swoich znamienitych włoskich konkurentów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Mało atrakcyjny projekt. Pomysł to kopia cudzych rozwiązań, nie ma w nim nic innowacyjnego i intrygującego na tyle, żeby usprawiedliwić ustawienie cen w górnych pułapach... mocne eksponowanie zdjęć opakowań nabojów Pelikana odbieram jako słabą próbę wizerunkowego podparcia się znaną marką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts