tichy73 Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Czy w sprzedaży są naboje z atramentem, które są krótsze od tych standardowych krótkich (38 mm długości)? Posiadam pióro, do którego nie chce zmieścić się zwykły nabój o powyższej długości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 Trzeba najpierw wydłubać z korpusu to, co w nim siedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 a co to za pioro? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tichy73 Posted January 2, 2015 Author Report Share Posted January 2, 2015 to jest zrobione z drewna pióro firmowe stolarki budowlanej :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tichy73 Posted January 2, 2015 Author Report Share Posted January 2, 2015 Trzeba najpierw wydłubać z korpusu to, co w nim siedzi a jakaś podpowiedź jak to zrobić prawidłowo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 to jest zrobione z drewna pióro firmowe stolarki budowlanej :-) No nam ni chu chu nic nie mówi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tichy73 Posted January 2, 2015 Author Report Share Posted January 2, 2015 tak wygląda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 w srodku ten korpus nie jest wydrazony? wyglada jakby tam sie mialo 2 krotkie zmiescic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tichy73 Posted January 2, 2015 Author Report Share Posted January 2, 2015 w srodku ten korpus nie jest wydrazony? wyglada jakby tam sie mialo 2 krotkie zmiescic Korpus jest wydrążony ale tylko do pewnego momentu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iza Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 (edited) parker i waterman produkują wersję mini swoich naboi (waterman to standard, który pewnie masz w swoim piórze) ale dziwne, że tam zwykły krótki nabój nie wchodzi, konstruktorowi, chyba coś nie poszło Edited January 2, 2015 by iza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 (edited) Nie ma siły, musi wchodzić. Weź wkręt do drewna, wsadź do korpusu i wydłub nabój który ktoś tam upchnął A firma się nieźle wycwania, bo to jest produkt chiński, zdaje mi się. Na szczęście mam takie jedno. Sprawdziłem, nabój idealnie klinuje się w korpusie. Edited January 2, 2015 by piter22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tichy73 Posted January 2, 2015 Author Report Share Posted January 2, 2015 Nie ma siły, musi wchodzić. Weź wkręt do drewna, wsadź do korpusu i wydłub nabój który ktoś tam upchnął A firma się nieźle wycwania, bo to jest produkt chiński, zdaje mi się. Na szczęście mam takie jedno. Sprawdziłem, nabój idealnie klinuje się w korpusie. Dobra, spróbuję... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tichy73 Posted January 3, 2015 Author Report Share Posted January 3, 2015 Nie ma siły, musi wchodzić. Weź wkręt do drewna, wsadź do korpusu i wydłub nabój który ktoś tam upchnął A firma się nieźle wycwania, bo to jest produkt chiński, zdaje mi się. Na szczęście mam takie jedno. Sprawdziłem, nabój idealnie klinuje się w korpusie. Miałeś rację. Dzięki. W korpusie był upchnięty zużyty już nabój.... Jest OK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryard Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 Miałem takie pióro, dałem je pewnemu artyście wytwarzającemu akcesoria do fajek Mieściło się tam dwa naboje. Czyli podobnie jak w opisywanym przypadku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 a wyobraźcie sobie moje zdziwienie, kiedy się okazało, że do MB220P nie chce wejść tłoczek, mimo że był założony długi nabój. a nie chciał wejść, bo jakiś t.t. napchał do rączki kulek z chusteczek higienicznych. są takie przypadki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts