gamer Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Witajcie,posiadam pióro Waterman Expert ze stalówką o rozmiarze F. Pióro jednak pisze dość grubo (mniej więcej jak M, a to dla mnie zbyt szeroko) dlatego chciałbym zmieniic zmienić stalówkę na SF. Możecie mi powiedzieć, gdzie mogę to zrobić w Warszawie?Z góry dzięki za odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Myślę, że mała szansa, że w ogóle gdzieś to dostaniesz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted December 25, 2014 Report Share Posted December 25, 2014 Jeśli szukasz stalówki SF = Soft Fine, to karkołomne zadanie zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że Waterman w ogóle nie produkuje takich stalek. W grę wchodziłby raczej przeszczep z czegoś innego, a to nie będzie ani proste, ani tanie (koszt stalki + robocizna - podejrzewam, że patrzymy na kwotę ok. 300-400 zł). Do tego, nawet jeśli to się uda, to nie musi działać zgodnie z założeniem. Polecam raczej rozejrzeć się za nowym piórem ze stalówką Soft Fine, skoro takiej właśnie szukasz. Ja mam Pilota Custom Heritage 91 ze stalówką SFM (Soft Fine Medium - ciut za gruba dla mnie, ale i tak o wiele cieńsza od WM), a Pilot Custom 74 ze stalówką SF do mnie leci. W obu przypadkach, całość zamknęła się w kwocie poniżej 400 zł z przesyłką z Japonii za nowe pióro o gabarycie WM Experta, ale za to wykonane o niebo lepiej i ze złotą stalówką o fantastycznych właściwościach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Jeżeli chodzi Ci o EF (extra fine), to czasem trafiają się na All... kompletne nowe sekcje do WM Experta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted December 26, 2014 Report Share Posted December 26, 2014 Właśnie nie byłem pewien do końca, co Nowy Kolega miał na myśli…SF to w mojej nomenklaturze Soft Fine. Później pomyślałem dopiero o EF. W drugim przypadku - tylko wymiana sekcji. Proponuję kontakt z serwisem WM, albo którymkolwiek sklepem stacjonarnym w Wawie. Powinni sprowadzić Ci na zamówienie stalkę, ale to będzie jakieś 200-250 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Obecnie na wzmiankowanym powyżej portalu aukcyjnym można nabyć nową sekcję do WM Expert za 135 zł (z dostawą). Kupowałem kiedyś u nich i nie mam zastrzeżeń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silesius Posted September 16, 2015 Report Share Posted September 16, 2015 Może trochę nie na temat, ale nie znalazłem lepszego miejsca. Chętnie wymienię się stalówką expert CT w rozmiarze F na M lub L. Jak dla mnie, efka pisze za cienko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts